Prachtige zaterdag met veel zon

Gisteren was het ook een prachtige dag, maar wel warm

Prachtige zaterdag met veel zon

Het lijkt deze zaterdag al wel april, het is namelijk een prachtige dag. De zon schijnt op veel plaatsen uitbundig en de aangevoerde lucht is warm. Morgen wordt het helaas minder mooi weer, maar direct na het weekend keert de lente terug.


Vanmorgen start de dag al vriendelijk met een aangenaam zonnetje. Maar er trekken ook velden met hoge sluierbewolking over. Hier kan de zon het tijdens de eerste ochtenduren nog even lastig mee hebben. Toch breekt de zon rond het middaguur overal goed door als de sluierbewolking Oostenrijk verlaat. Het gaat overal een prachtige middag worden met veel zon en hoge temperaturen. Zo stijgt de vorstgrens met gemak terug tot op de hoogtes waar de gletsjers voorkomen. In de dalen wordt het veelal 17 tot 22 graden.

Komende avond en nacht raakt het langzaam aan bewolkt en tegen de ochtend kan er een regenbui in Vorarlberg vallen.

Morgen worden enkele buien verwacht…

Morgen is het tijdelijk minder mooi weer als een zwakke storing overtrekt. Op veel plaatsen overheerst de bewolking en uit de bewolking valt soms een regenbui. Maar het is zeker geen slechte dag met af en toe ook opklaringen en de zon erbij. Het is wel een stukje minder warm, in de dalen wordt het 11 tot 16 graden.

Vanaf maandag breekt opnieuw een periode van een aantal prachtige dagen aan. Vrijwel de hele week is het prachtig weer! Ook stijgt de temperatuur flink en is het opnieuw aprilachtig. Elke dag kan het 17 tot 22 graden worden, later in de week zijn zelfs nog wat hogere temperaturen mogelijk. Maar dat is natuurlijk wel slechter nieuws voor de skipistes die nog open zijn. Toch kan er rond de maandwisseling nog een winterse verassing op het programma staan gezien de laatste 30 daagse berekeningen. Dat is natuurlijk niet bijzonder, elk jaar wel komt de winter nog laat eventjes terug. Maar eerst genieten van de zon!

Jeroen Elferink-Ruijsch

Interhome Banner 1250x700

Van Beeck tenten

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...