Prachtige zondag met veel zon!


Prachtige zondag met veel zon!

Na het regenachtige en druilerige weer van gisteren is het vandaag totaal ander weer. Een zwakke uitloper van hogedruk zorgt voor stabiel en mooi weer. Het wordt een prachtige zondag met veel zon!

Vanmorgen vroeg komen in enkele dalen nog wel mistbanken of nevel voor. Deze lage bewolking lost snel op waarna overal de zon uitbundig schijnt. Met veel zon stijgt het kwik wel naar nog altijd vrij hoge waarden voor midden februari. De maximumtemperatuur komt in de dalen uit tussen 8 en 15 graden, op 1500 meter is het vanmiddag ongeveer 5 graden. Hierdoor kan het vooral vanmiddag soms zwaar skiën zijn, tenzij je boven 2200 meter zit. Daar blijft het namelijk koud genoeg vandaag.


Tijdens de tweede middaghelft komt in Vorarlberg en Westelijk Tirol hoge bewolking opzetten. Dit is de voorbode voor een regenachtige nacht.

Morgen is het weer heel ander weer, het is bewolkt en uit de bewolking valt regen. Gelukkig is de aangevoerde lucht kouder en vanaf 1200 tot 1600 meter valt de neerslag in de vorm van droge sneeuw. Helaas zijn de verse sneeuwhoeveelheden niet gigantisch, veelal valt een centimetertje of 5. Regionaal kan nog wat meer vallen. De temperatuur ligt daarbij op 1500 meter rond de nul graden.

Ook dinsdag zorgen restanten van een storing voor veel bewolking en regionaal wat neerslag. Droog blijft het aan de zuidkant en in Voralberg. Hier heeft de zon ook de beste kans om door te breken. Opnieuw ligt het kwik rond of iets boven nul op 1500 meter, in de dalen is het ruim boven nul. Op de gletsjers is het ruim onder het vriespunt.

Woensdag zorgt een nieuwe uitloper van hogedruk voor rustig en stabiel weer. Na een zonnige ochtend verloopt de middag wel bewolkter. Ook is de aangevoerde lucht opnieuw mild, in de dalen is het 10 tot 15 graden.

In de loop van donderdag of anders zeker vrijdag volgt een omslag. Het wordt nu echt kouder en daarbij kan sneeuw tot 1000 meter vallen. Geen winterterugkeer tot in de lagere delen, maar wel verse sneeuw en kou in de bergen. En dat is na 3 weken lenteweer echt wel veel waard.

Jeroen Elferink

Wijnen Astrid & Thérèsa

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×