Prachtige zondag met veel zon!

Prachtig kaiserwetter gisteren in Niederau (foto: Claudia Tijhuis)

Prachtige zondag met veel zon!

De voorjaarsvakantie sluit dit weekend op een droomachtige manier af. Na een sneeuwdump is het weer prachtig tijdens dit weekend, met goed geprepareerde skipistes en overvloedige zonneschijn. Kortom, de afsluiting van de voorjaarsvakantie kan niet mooier zijn.

Vanmorgen schijnt de zon al uitbundig op veel plaatsen, met uitzondering van de omgeving van de hoofdkam en oost-Tirol, waar het bewolkt is. Deze bewolking blijft hier hardnekkig en er kan af en toe sneeuw vallen. Hierdoor kan het weerbeeld op de gletsjers rondom de hoofdkam, als ook in Oost-Tirol, teleurstellend zijn. Elders is de zondag prachtig, met veel zon. Hoewel het ’s ochtends vaak nog vriest, wordt het gedurende de dag helaas wat milder. De temperaturen in de dalen variëren tussen 5 en 12 graden, terwijl het op 1500 meter rond of net boven het vriespunt ligt.


Vanavond en komende nacht raakt het bewolkt en trekt er een föhn op. Hierdoor moeten we deels afscheid nemen van de mooie winterse omstandigheden.

Morgen is het bewolkt met een föhn, waarbij de temperaturen in de dalen stijgen naar 9 tot 16 graden. Hoewel het overal droog blijft, is de zon nauwelijks te zien. Tot 2000 meter stijgt het kwik boven het vriespunt, waardoor de skipistes opnieuw wat papperig kunnen worden.


Dinsdag blijft het bewolkt, maar de föhn neemt af en de vorstgrens daalt naar 1700 meter. In de dalen blijft het overwegend boven het vriespunt, en de eerder gevallen sneeuw is grotendeels gesmolten.

Vanaf woensdag breekt de zon vaker door en blijft het rustig lenteweer. Mogelijk krijgen we later in maart zelfs zonnig lenteweer. Op dit moment lijkt kouder winterweer met opnieuw sneeuw niet waarschijnlijk.

Jeroen Elferink

Wijnen Astrid & Thérèsa

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...