Prachtige zondag in Oostenrijk

Het wordt een prachtige zondag, maar gister scheen de zon af en toe al in Oost-Tirol

Prachtige zondag
Na de sneeuwval van vrijdag en een koele zaterdag met winterse buien breekt vandaag een prachtige zondag aan. Wel komt er deze ochtend mist voor en neemt vanmiddag de bewolking in Vorarlberg alweer toe.


Vanmorgen zien we in de berggebieden veel ruimte voor de zon. Enkel in de lagere en brede dalen komt mist en nevel voor. Ook starten we de zondag regionaal fris met strenge vorst. Maar deze mist en nevel lossen snel op en met de zon erbij warmt het vrij gemakkelijk op. Vooral in het centrale en oostelijke deel van Oostenrijk is het een prachtige zondag met kaiserwetter. Heerlijk voor een sneeuwwandeling in de bergen of om te skiën op een gletsjer die al open is zoals Kaprun, Pitztaler Gletsjer, Sölden.  Later vanmiddag neemt helaas de bewolking in Vorarlberg alweer toe. Ook in Tirol kan de zon het later wat moeilijker krijgen. Daarbij wordt het maximaal 6 tot 12 graden, op 1500 meter is het enkele graden boven nul.

Vanavond raakt het overal bewolkt en in de nacht is vooral ten noorden van de hoofdkam een spatje regen mogelijk. Het betreft een warmtefront welke op hoogte warmere lucht meeneemt. De sneeuwgrens stijgt dan ook komende nacht naar 2200 meter.

Morgen ligt Oostenrijk achter dit front in de mildere luchtsoort. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af en het blijft droog. In de meeste dalen stijgt het kwik naar 13 tot 16 graden, op 1500 meter is het 8 graden boven nul.

Dinsdag en woensdag is het voor een koufront uit erg zacht

Zowel dinsdag als woensdag is het zacht voor november met een zuidwestelijke stroming. Zo kan het op 1500 meter 10 graden worden in sommige dalen zien we weer maximumtemperaturen die stijgen naar 15 tot 18 graden. Daarbij schijnt de zon wel geregeld flink en is het dus aangenaam weer. Donderdag passeert een volgend koufront, maar de sneeuwgrens zakt niet weer tot in de dalen. Wit wordt het vanaf ongeveer 1600 meter, maar enorm veel sneeuw verwachten we vooralsnog niet.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Chalet.nl grote banner 900-600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×