Morgen een prachtige zonnige dag

Oostenrijk bevindt zich in een relatief koel regime, met een stroming die veelal west tot noordelijk is. In de bergen komt het dan ook regelmatig tot sneeuwval. Maar we hebben ook goed nieuws, morgen volgt een prachtige en zonnige woensdag. Een uitloper van een hogedrukgebied ligt dan over Oostenrijk.

Vandaag is het ook al een prima dag. In de bredere dalen ligt wel een mistlaag welke in de loop van de dag zal oplossen. Doordat de zon al wat aan kracht verliest kan dit wat langer duren. Vanmiddag ontstaan vervolgens wolkenvelden met een lokale bui in het Salzkammergut. Zonniger is het in west Tirol en Vorarlberg. De temperatuur ligt tussen een frisse 17 graden aan de Hallstättersee tot 23 of 24 in het Flachland.

Vanavond en vannacht is het helder, waardoor het hard afkoelt. Lokaal ontstaat mist en in de hogere dalen is een graadje nachtvorst mogelijk.

Morgen volgt een zonnige dag in heel Oostenrijk. Eventuele mistbanken lossen snel op en de lucht is diep blauw. De temperatuur stijgt naar 22 tot 26 graden. Geen temperaturen voor het zwembad maar perfect voor het terras of een wandeling door de bergen. Denk nog wel aan de UV index die de 8 nog kan halen in de bergen. Vooral omdat de lucht erg schoon en diep blauw is. Je kunt nog zo verbranden.

Ook de nacht naar donderdag verloopt helder en fris.

Donderdag volgt een koufront met nieuwe koele lucht, de lucht is nog koeler. Er vallen buien bij een zakkende sneeuwgrens naar 2200 meter. In de avond naar vrijdag zakt de sneeuwgrens tot 2000 meter.

Vrijdag is het koel met regen en sneeuwval vanaf 1800 meter. Het weekend verloopt ook koel met buien, de sneeuwgrens stijgt dan wel weer langzaam naar 2300 of 2400 meter.

Morgen kijken we wat meer naar de details van de sneeuwval.

Jeroen Elferink

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Werken in Oostenrijk banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht