Prima nazomeren, met zo nu en dan een bui

Prima nazomeren, met zo nu en dan een bui

Na een zeer koele augustusweek, met zelfs sneeuw in de bergen, keert vanaf vandaag de zomer langzaam terug in Oostenrijk. En de komende periode blijft over het algemeen mooi, aangenaam en zonnig. Maar af en toe kan er nog wel een bui vallen.

1320_lm
Vandaag schijnt de zon prachtig op de hoofdstad van Tirol, Innsbruck. Wie is wel eens in deze prachtige stad geweest ? Het bezoeken van deze stad is zeker de moeite waard !

prec_16081403_16081300

We danken de weersverbetering aan een uitloper van een hogedrukgebied, met de kern nabij Engeland. Hierdoor kan vochtige en koele lucht vanuit het noordwesten Oostenrijk niet meer bereiken. Hierdoor kan de lucht weer opwarmen naar zomerse waarden. Morgen kan het lokaal alweer 30 graden worden !

prec_16081600_16081300
Na het weekend vervormt het hogedrukgebied een beetje, en de kern trekt noordwaarts richting Scandinavië. Hierdoor wordt de lucht wat onstabieler in Oostenrijk. In de namiddag kunnen stapelwolken ontstaan die vooral in Oost-Oostenrijk kunnen uitgroeien tot enkele (onweers)buien. Maar over het algemeen blijft het prima zonnig nazomerweer.

Steden verwachting Oostenrijk :

verwachtingenzaterdag13

Missen hier volgens jou andere belangrijke steden in dit lijstje ? Laat het ons weten in de reactie’s.

Jeroen Elferink

Alpen Reizen

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...