Programmawijziging Hahnenkammrennen Kitzbühel door Sneeuwverwachting!

Kitzbühel Hahnenkamm

Programmawijziging Hahnenkammrennen Kitzbühel door Sneeuwverwachting!

Eergisteren schreven we ook al over het enorme winterse weer dat van het weekend de regio gaat “terroriseren” van Kitzbühel. Net nu de Hahnenkammrennen gaan beginnen staat er enorm veel sneeuw op het programma.

Zeker voor de afdaling waar doorgaans snelheden worden gehaald van 140 km per uur is deze hoeveelheid sneeuw maar zeker ook het zicht een no-go. Ook hadden we zelf de oplossing al aangegeven. Zouden ze ook de berichten van FANtastisch Oostenrijk lezen? Omdat wij ook hele goede weermannen hebben en kijkend naar de weersverwachting schreven we:

Er is wel een oplossing en dat is dat men de slalom van zondag naar zaterdag gaat verplaatsen en de afdaling dan naar de zondag gaat“.

Vanwege ongunstige weersvoorspellingen met tot 60 centimeter verse sneeuw is het programma voor de Hahnenkamm-races gewijzigd. De afdaling op vrijdag wordt nu gevolgd door de slalom op zaterdag. Op zondag, aan het begin van de middag, zouden de skiërs weer vanaf de Streif de afdaling aangaan met elkaar.

De weersvoorspelling maakt het noodzakelijk om het programma voor de Hahnenkamm-races in Kitzbühel te wijzigen. De herenslalomklassieker op de Ganslernhang vindt nu plaats op zaterdag. De eerste run start om 10:15 en de tweede run om 13:45 uur. De afdaling op de vrijdag start om 11:30 en op zondag om 13:30 uur.

Volgens de weersvoorspelling is er voor zaterdag 30 tot 60 centimeter verse sneeuw mogelijk en daarom wordt de slalomwedstrijd vervroegd. Als het zwaar aan het sneeuwen zou zijn dan kan deze race makkelijker doorgaan dan een afdaling.

Hahnenkammrennen Kitzbühel

Vrijdag staat de eerste afdaling op de Hahnenkamm (Streif) op het programma. De organisatoren verwachten dan ook al verse sneeuw, maar men houd rekening met wat opklaringen die deze dag zouden komen.

Gisteren trainden de afdalers voor het eerst in heerlijk kaiserwetter. De wind zou een factor kunnen zijn voor de laatste trainingssessie op donderdag, verklaarde FIS-chef racedirecteur Markus Waldner tijdens de teamcaptains  meeting. Ook is men nog steeds van plan om van boven aan de Hahnenkamm te starten. Het zou ook wel eens kunnen voorkomen dat men wat lager op de berg van start gaan. Wordt er gestart vanaf helemaal boven dan zit de sprong van de Mausefalle in het parcours en daar heb je toch echt goed zicht voor nodig. Laten we hopen dat de Mausefalle toch in de wedstrijd zit. Zonder deze sprong vinden wij het geen echte Hahnenkammrace.

De reden dat men op zondag zo ongewoon laat van start gaat is wel logisch. Er gaat zoveel sneeuw vallen en die moet van het parcours af. Zo hebben de mensen die helpen bij het parcours vrijmaken meer tijd over. Wij weten er overigens nog wel eentje die staat te popelen om mee te helpen 🙂

We gaan het zien wat het gaat worden. Wij zijn zelf in de regio aanwezig. Niet bij de wedstrijden maar we zijn wellicht vrijdag wel in het gebied. Live zullen we jullie op de hoogte brengen en je kunt ook meteen zien hoe hard het dan echt sneeuwt!

Hahnenkammrennen Kitzbühel Mausefalle

Hahnenkamm de Streif, de Mausefalle

Corona Reiscertificaat

Mesnerwirt Westendorf

Grittlmühle grote afsluitbanner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...