Protest tijdens Grand Prix van Oostenrijk F1

Formule 1 Spielberg 2019 klein

GP van Oostenrijk in 2019, dit jaar zal ook de kleur Oranje de overhand krijgen.

Protest tijdens Grand Prix van Oostenrijk komend weekend F1

Aankomend weekend is het weer zo ver dan staat de jaarlijkse Grand Prix van Oostenrijk op het programma.

Tienduizenden Nederlanders zullen weer af reizen naar Spielberg in Stiermarken (Steiermark) waar de Red Bull Ring zich bevindt. Maar of de tocht naar het circuit soepel zal gaan verlopen is nog de vraag.

De vrees is dat de klimaatplakkers zullen gaan zorgen voor de nodige oponthoud op de toegangswegen richting het circuit.

Politie en autoriteiten verwachten dat activisten zullen komen opdagen, “het zal een uitdaging zijn”.
Sprintrace Spielberg Oostenrijk 1 juli 2023

Protest

De activisten van de Letzten Generation zijn de afgelopen weken ook in Stiermarken zeer actief geweest. Het ligt voor de hand dat de “klimaatplakkers” ook de Formule 1 willen gebruiken als podium voor hun boodschappen. Er is echter nog niets officieel bevestigd en de Letzten Generation heeft in antwoord op een vraag laten weten dat ze niet van tevoren in het openbaar over campagnes willen praten. Anders zou het onmogelijk zijn om ze daadwerkelijk uit te voeren, vooral bij grote evenementen.

Toch houdt de Oostenrijkse politie in elk geval rekening mee dat er een protest komt. Er zijn namelijk aanwijzingen dat de klimaatactivisten de race aangrijpen om, net als een jaar geleden, te protesteren door zich aan het wegdek vast te lijmen.
Het verwijderen van de activisten zal enige tijd gaan duren, maar de Oostenrijkse politie verwacht dat men adequaat actie kan ondernemen bij protesten.
F1 Oostenrijk Spielberg 30 juni 2023

Geen gevaar op het circuit

Wie de activisten zijn is bekend maar op voorhand deze activisten arresteren is niet mogelijk. Het demonstreren is een grondrecht en de politie zal daarom de activisten niet op voorhand arresteren. Het moet eens klaar zijn en de organisatie van de Grand Prix mag niet in gevaar lopen.
De vrees dat de klimaatplakkers zich op het asfalt van het circuit zullen plakken is er bij de politie niet. Men gaat ervan uit dat de veiligheidsmaatregelen op en rond het circuit zo strikt zijn dat het niemand lukt om over de omheining op de baan te komen.

Hoe de race vorig jaar verliep kun je vinden via deze link.

Bron: Kleine Zeitung

Summit Travel banner 2020 1000x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Chalet.nl FANtastischoostenrijk.nl-1250x800-px

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×