QR code beperkte periode geldig? Wat betekent dit voor de zomervakantie?

Fantastisch Oostenrijk zomer

QR code voor een beperkte periode geldig? Wat betekent dit voor de zomervakantie?

Er is op dit moment in Europa een discussie gaande die gaat over de geldigheidsduur van de vaccinatie in combinatie met reizen in Europa. Een aantal landen heeft aan de QR code een geldigheidsduur geplakt. Één van die landen is Oostenrijk. Het kan maar zo zijn dat we de QR code langer nodig hebben dan gedacht en dan gaat het bij sommige mensen die gevaccineerd zijn toch een probleem geven.

Nederland wil hier niets van weten. Nederland is de mening toegedaan dat ieder wetenschappelijke onderbouwing ontbreekt en staat daar niet alleen in. In Nederland doet men niet mee aan deze beperkte geldigheidsduur. Zo denken er meer landen hierover.

Onder andere Oostenrijk en Italië willen vast houden aan een geldigheidsduur. Die is ook nog eens verschillend voor welk vaccin je gekregen hebt.

Oostenrijk heeft de regel dat als je het Janssen vaccin hebt gehad dat er dan een geldigheidstermijn is van 270 dagen. Voor de andere merken waarvoor je eventueel twee prikken gehad hebt geldt een periode van 360 dagen.

Dat betekent dat de meeste mensen zich geen zorgen hoeven te maken over de wintersport maar kijk je naar de zomervakantie dan zou dit een probleem kunnen worden.

Dit zijn de regels op dit moment maar er kan nog zoveel gebeuren in het nieuwe jaar. Wij gaan ervan uit dat er wel een oplossing voor gaat komen. De mooiste oplossing is dat het virus verdwijnt maar dat is wellicht ijdele hoop.

We blijven dit onderwerp in de gaten houden. Als er nieuws is zullen we dat uiteraard melden.

Meer nieuws tref je aan in ons Live Blog.

Westendorf 20 okt 2018

Bron: Telegraaf

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Sölden Grote banner Heart beat of the Alps 21-22

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...