Quarantaine, Oostenrijk sluit Paznauntal en Arlbergdal af!

Quarantaine, Oostenrijk sluit Paznauntal en Arlbergdal af! Oostenrijk neemt vergaande maatregelingen in de strijd tegen het Coronavirus, vanaf maandag zullen deze maatregelen in gaan. De nieuwe maatregelen gaan vandaag in . Onder ander het dal bij Ischgl (Paznauntal) en Arlbergdal worden compleet afgesloten. Ischgl was ook het gebied waar de eerste besmetting werd geregistreerd.

Gisteren werd al bekend dat het winterseizoen voor Tirol, Salzburgerland en Vorarlberg aanstaande zondag eindigt, toeristen die er nu zitten worden gevraagd om Oostenrijk uiterlijk zondag te verlaten. Maar vandaag maakte de Oostenrijkse regering vergaande maatregelen bekend dat maandag aanstaande ingaan. Een ander maatregel is het compleet afsluiten van twee dalen en dat per direct (Arlbergdal en Paznaundal)

Het dal van Ischgl en Arlberg zijn per direct gesloten en men zit daar twee weken in quarantaine, niemand mag er meer uit. De enige die wel in en uit mogen zijn mensen die voor voorraden zorgen en uiteraard hulpdiensten. De hele Paznaun-regio, inclusief de gemeenten Ischgl, Kappl, See en Galtür en St. Anton am Arlberg, zal worden geïsoleerd.

In het Paznaun-dal zijn drie controleposten één bij de Pianner Höhe, één bij Ulmich en één in Ischgl, alle automobilisten worden daar tegengehouden. Gasten mogen vertrekken en alleen lokale bevolking mag binnenkomen, eenmaal binnen mag men dus niet meer uit het dal.

Meer info: Tirol.ORF en ORF

Verder zijn er extra maatregelingen getroffen om de verspreiding in te dammen, het gaat hierom.

  • Grenzen Zwitserland-Frankrijk worden extra bewaakt vergelijkbaar grens Italië;
  • Maandag zijn alle scholen gesloten;
  • Indien mogelijk moet iedereen thuiswerken;
  • Alle bars en restaurants zijn tot 15:00 open met uitzondering van het Salzburgerland en Tirol daar is alles gesloten;
  • Winkels die niet genoodzaakt zijn voor eerste levensbehoefte zullen maandag gesloten blijven behalve supermarkten, apothekers enz.;

De vele plaatsen in Oostenrijk zullen vanaf maandag veranderen in bijna spooksteden, hopelijk zal over twee weken het er beter uit zien.

Gabi en Andy bedankt voor jullie update.

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...