Quarantaine Paznauntal, St Anton en Sölden opgeheven

Corona Paznauntal

Quarantaine Paznauntal, St Anton en Sölden opgeheven. Donderdag om 00:00 uur wordt ook de quarantaine dat er nog was in deze gemeenten opgeheven. Dit is vanmiddag door de Landeshauptmann Günther Platter meegedeeld in een persconferentie.

In de afgelopen 10 dagen waren er nog maar 10 nieuwe besmettingen in deze regio opgetreden. Dit heeft er toe geleid dat men tot deze beslissing is gekomen.

Hoeveel positief coronapatienten zijn er dan in deze regio?

St. Anton 100
Ischgl 52
Sölden 37
Galtür 16
See 8

Deze dorpen zijn 6 weken lang geïsoleerd geweest. Reden was ook dat de hotspot van de besmettingen, Ischgl verantwoordelijk werd gehouden voor een deel van de verspreiding van het coronavirus. Nu geldt voor deze regio weer de normale bepalingen die voor heel Tirol gelden.

De regering heeft vandaag ook aangekondigd dat 15 mei een datum kan zijn dat de scholen en horeca weer open gaan. Wel is het zo dat de horeca gaat werken met beperkte openingstijden (tot 23 uur). De scholen zullen stap voor stap weer open gaan. Wat dit laatste betekent dat houden we in de gaten.

Bron: ORF.at

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...