Quarantaine regels Oostenrijk maar tot wanneer?

Lawine

Quarantaine regels Oostenrijk maar tot wanneer?

We houden jullie redelijk op de hoogte van wat regels als je naar Oostenrijk zou willen reizen. Alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Ook als je zogenaamde “zweiwohnsitz” (zeg maar 2e huis) hebt dan kun je Oostenrijk in.

Er is een verplichte in-reis-registratie voor alle reizigers die naar Oostenrijk komen. Dit gebeurt elektronisch en je krijgt hier een ontvangstbevestiging van. Deze dien je ook bij je te hebben als er naar dit formulier gevraagd wordt aan de grens. Er vinden aan de grens systematische / willekeurige grenscontroles plaats. Ga er ook vanuit dat er een wachttijd aan de grens kan ontstaan. Ben je uitsluitend op doorreis door Oostenrijk en je maakt geen stop dan kun je zonder beperking doorreizen.

Op dit moment kun je natuurlijk geen hotel, appartement of pension boeken maar mocht je er dus echt heen gaan dan moet je in quarantaine. Deze quarantaine bestaat uit 10 dagen maar na 5 dagen kun je jezelf “vrij” testen. Als deze test negatief is dan kun je in principe weer vrij bewegen.

Einddatum

Maar een datum tot wanneer deze regels zouden gelden die hadden we nog niet ergens gelezen. De einddatum heeft Oostenrijk op dit moment staan op 31 maart 2021. Of dit ook meteen de datum is dat men dit weer gaat loslaten dat is afwachten maar verwacht zeker niet dat voor 31 maart deze regels versoepeld worden.

Overigens zou er vandaag weer wat naar buiten komen vanuit de Oostenrijkse regering. Op versoepeling hoeft men niet te rekenen. De cijfers nemen af maar nog lang niet genoeg en men is ook uiterst voorzichtig mbt de Britse coronavariant.

Bron

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...