Ramp dreigt op Hochvogel tussen Oostenrijk en Duitsland

Hochvogel scheur in berg

Ramp dreigt op Hochvogel tussen Oostenrijk en Duitsland

De bergtop van de Hochvogel dreigt af te breken, de kans wordt met de dag groter. De 2592 meter hoge Hochvogel bevind zich in de Allgäuer Alpen op de grens tussen Duitsland en Oostenrijk.

Op de top van de Hochvogel zit momenteel een 40 meter lange scheur. Deze zit er al een aantal jaren maar wordt de laatste jaren snel breder. Per maand wordt de scheur breder en breder (bijna een halve centimeter per maand) waarbij de kans dat een stuk berg afbreekt groter wordt. Als het afbreekt zal er volgens berekeningen van het GeoForschungsZentrum Potsdam 260.000 kubieke meter steen afbreken en richting het dal vallen.

Bekend is dat de rotsmassa aan de Duitse kant gaat vallen waar gelukkig geen mensen wonen, zou het richting Oostenrijk gaan vallen loopt een berghut in gevaar. Toch kan er grote schade aangebracht worden aan het natuur aan de Duitse kant. Al sinds 2014 is aan de Oostenrijkse kant de wandelroute Bäumenheimer Weg gesloten.

Wanneer zou de top van de Hochvogel afbreken?

Met deze vraag houden wetenschappers zich bezig maar de vraag is niet meer of het gebeurd maar wanneer? Om goed onderzoek te doen hangt de berg vol met  sensoren. Maar ook is er door het Duitse bedrijf 3D RealityMaps een 3D model gemaakt van de berg. Hierbij is gebruik gemaakt van drones en vliegtuigen. Door alle gegevens en modellen te vergelijken hoopt men meer geologische kennis en genoeg data te krijgen om mensen in het dal tijdig te waarschuwen. (bekijk ook zeker de video aan het einde van het bericht!)

Laten we hopen dat deze aankomende ramp nog eventjes wegblijft. Helaas laat de natuur zich niet sturen. Gelukkig is het beneden aan de berg geen woongebied. De verwachting is ook dat de apparatuur er voor gaat zorgen dat iedereen tijdig wordt gewaarschuwd.

Bron: faqt.nlbergwijzer.nlrealitymaps.descinexx.detagesspiegel.de

Hochvogel kaart

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht