Rax: Lawine dode en zwaargewonde

Lawine

Zaterdagmiddag is op de Rax (gemeente Neunkirchen) een lawine naar beneden gekomen. De lawine heeft maar liefst 12 personen getroffen. Één persoon is daarbij om het leven gekomen en een ander is zwaargewond geraakt.

Rond 13 uur is deze lawine naar beneden gekomen. De lawine ging af op een hoogte van 1600 meter en stortte zich naar beneden tot een hoogte van 800 meter. Onderweg pakt de lawine maar liefst 12 mensen, die aan het touren waren.

Met lawinepiepers, helikopters en lawine honden is vervolgens nog gezocht naar mensen die wellicht ook onder de lawine terecht waren gekomen. Maar liefst 30 mensen waren ingezet bij deze reddingsoperatie.

Tijdens deze reddingsoperatie was het lawine gevaar nog steeds erg hoog. Om 17 uur is men gestopt met verder zoeken. Ook is de verwachting dat niemand meer onder deze lawine ligt. Niemand is vermist. Ook verwacht men dat er op deze helling nog wat narutscht.

De verwachting is dat de lawine vanzelf naar beneden is gekomen door de hoge temperaturen. De groep van 12 personen heeft in ieder geval niet de lawine laten afgaan. Ook is het een “nattelawine” geweets. Dit betekent ook dat het zinloos is om een sonderingsteam hiernaar toe te sturen. De sneeuw is zo hard als beton.

Morgen wordt het weer een warme dag in de bergen. Hou zeker de lawine berichten in de gaten.

lawine

Instagram Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...