RECORD Voor het eerst 20 graden in december!

RECORD! Voor het eerst sinds het begin van de metingen is 20 graden in december gemeten. Wat tot voor kort nog als haast onmogelijk werd beschouwd is toch gebeurd. Vanmorgen vroeg werd op meetpunt Feldkirch in Vorarlberg de magische grens van 20 graden gepasseerd. Een temperatuur die hier normaal is voor half mei.

Niet alleen in Feldkirch werd het record warm. In vele dalen van onder andere Vorarlberg en Tirol is het momenteel record warm. Op veel plaatsen is het momenteel 16 tot 19 graden. Daarmee voelt het aan als een warme april of meidag. Gemiddeld genomen is het nu 15 tot 18 graden te warm voor de tijd van het jaar. Ook op ons eigen weerstation in Brixen im Thale (800m) is het record warm. Om 10 uur kwam het kwik hier al boven de 14 graden. Slechts enkele dagen terug was het hier nog -12.

Maar niet alleen in Oostenrijk is het recordwarm voor december. In heel centraal en oost Europa is het gemiddeld 8 tot 12 graden te warm voor de tijd van het jaar. Zo kan het in Nederland vanmiddag lokaal 17 graden worden. De winter is ver te zoeken en voorlopig blijft het te warm voor december.

onheilspellend ochtenrood vanmorgen, terwijl het al bijna 7 graden was op 1900 meter

Ons weerstation in Brixen im Thale (800m) live!

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht