Record warm zomerweekend met 30 graden!


Record warm zomerweekend met 30 graden!

Komend weekend stijgt de temperatuur flink en naar verwachting zullen diverse warmterecords worden verbroken! We zijn nog maar net bekomen van de record warme maanden februari en maart, met als klap op de vuurpijl het warme paasweekend. En nu lijkt april het al bijzondere weerjaar van 2024 voort te zetten met opnieuw nieuwe warmterecords. Aankomend weekend kan het namelijk 30 graden worden, wat nog nooit eerder zo vroeg in het jaar is voorgekomen!

Vandaag is van zomerweer absoluut nog geen sprake in Oostenrijk. De dag start met een mix van wolkenvelden en zon, in de loop van de dag wordt de bewolking dikker. Uiteindelijk volgen in de noordelijke delen van het land een aantal buien. Voor de buien uit wordt het maximaal 17 tot 22 graden. Op 1500 meter is het ongeveer 4 graden boven nul.

Morgen draait de wind naar het zuiden en stroomt al warmere lucht Oostenrijk binnen. De zon schijnt van tijd tot tijd al flink, maar er komen ook hoge wolkenvelden voor. Het wordt maximaal 20 tot 24 graden, wat al vrij warm is voor begin april.


Zaterdag bereikt een bel met zeer warme, haast hete, lucht Oostenrijk. De zon schijnt volop en gedurende de dag loopt de temperatuur hard op. We komen uit met maxima’s tussen 25 en 29 graden, op 1500 meter is het 18 tot 20 graden. Ongekend hoog, een volle zomerdag zoals het in augustus hoort.

Ook zondag is het met veel zon zomers warm. De aangevoerde lucht is nog warmer, en in enkele dalen wordt de tropische 30 graden bereikt. Daarmee wordt het oude record van de eerste 30 graden van 1934 verbroken. Toen steeg het kwik op 17 april naar 30 graden, dit nieuwe record komt dus 10 dagen vroeger! Overigens kan ook in Innsbruck het kwik naar 30 graden stijgen, hier is de vroegste 30 graden ‘pas’ op 28 april in 2012 gemeten.

Maar ook na het weekend blijft het warm zomerweer… Zicht op winterkou is er absoluut niet.

Jeroen Elferink

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van Beeck tenten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×