Redding van scholieren is een duur geintje

Redding scholieren

Ter illustratie

Redding van scholieren is een duur geintje. Twee weken geleden moesten 99 scholieren en acht leraren gered worden, de kosten voor de redding is bij de school neergelegd.

Wat een leuke dag moest worden werd achteraf een duur dagje. Dit doordat de leraren van een school uit Ludwigshafen (Rijnland-Palts) op het internet een wandelroute hadden uitgezocht. De gekozen wandelroute en de uitrusting van de groep kwamen niet met elkaar overeen zoals het schoeisel. De groep van 12 tot 14-jarigen vertrok samen met hun leraren rond 15.00 uur van Schöntal in Hirschegg naar de Walmendinger Horn (1.990 meter) in Mittelberg.

Leer of Gore Tex wandelschoen

Juiste schoeisel is zeer belangrijk.

Volgens de politie was er enige alpine ervaring vereist mede door het hoogteverschil en stevigheid van de tocht. Door eerdere regenval was het pad ook nat en glad. Nadat een groep besloot terug te keren vanwege de moeilijke omstandigheden, gleed twee leerlingen uit en raakten ze lichtgewond. Als gevolg daarvan raakten sommige kinderen in paniek, en heeft een leraar besloten een noodoproep te doen.

18.000 Euro

Na de noodoproep moest een politiehelicopter 3 vlieguren maken, een andere helicopter maakte ook nog 1,5 vlieguren. Ook is de bergreddingsdienst opgeroepen om de kinderen en begeleiders van de gladde Heuberggrat af te krijgen. Volgens het rapport zou de redding ongeveer €18.000,- kunnen gaan kosten. De kosten van de redding zal naar de school gestuurd worden.

Bron: Salzburg24.at

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Mesnerwirt Westendorf

Cityhouse Flipside Groot Banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...