Reddingshelikopters waren zondag continue onderweg

Ongeval Helikopter

ter illustratie

Reddingshelikopters waren zondag continue onderweg

Helaas komen we er weer mee. Veel zwaargewonden op de pistes van Tirol afgelopen zondag. Het mooie weer lokte tal van wintersporters naar de Tiroolse hellingen. Er waren weer veel ongelukken, verschillende zwaargewonden moesten per helikopter worden gered.

Zondag vonden er in Tirol talloze ski-ongelukken plaats, de reddingswerkers waren constant aan het werk.

Veel wintersporters moesten naar ziekenhuizen worden gebracht, sommigen met ernstige verwondingen. De Tiroolse hulpdiensten kregen zondag te maken met een ware stortvloed aan ongevalsmeldingen uit verschillende skigebieden. De reddingswerkers moesten meerdere keren per helikopter naar de zwaargewonden vliegen om ze naar het ziekenhuis te brengen.

Alleen al in Sölden waren er vijf ernstige ongevallen, allemaal als gevolg van botsingen op de skipiste. Een 53-jarige Bulgaar en twee Duitsers moesten per helikopter naar de ziekenhuizen in Zams en Innsbruck worden gevlogen. Er waren ook verschillende ongevallen in het naburige Obergurgl. Twee  14-jarigen en een 59-jarige raakten in onbepaalde mate gewond.

 

Ernstige ongelukken in het Tiroler Unterland, getuigen opgeroepen in Achenkirch

De politie is getuigen gaan oproepen na een ongeval in het skigebied Christlum in Achenkirch.

Daar vond rond 11.00 uur op de rode piste 2 een botsing plaats tussen een skitourer (52) en een skiër (16), waarbij de tourer ernstig gewond raakte en de jongen van 16 ook (wat zijn toestand is, is niet bekend). De tourer is met de reddingshelikopter gered. Getuigen van een ongeval worden verzocht contact op te nemen met Politie van Schwaz (tel. 059133/7250).

Een 24-jarige skiër heeft een ernstig ongeval gehad in het skigebied Zillertal Arena in Rohrberg.

De jongeman verloor de controle over zijn ski’s, ging over de rand van de helling en viel daar 30 tot 40 meter naar beneden, aldus de politie. De zwaargewonden werden overgevlogen naar de kliniek in Innsbruck. In Tux kwamen twee skiërs met elkaar in botsing, een van de twee moest per helikopter naar de kliniek in Schwaz worden gebracht. Ook in het skigebied Hopfgarten werd de reddingshelikopter ingezet. Daar botste een 23-jarige tegen het houten hek van een hangbrug en raakte zwaargewond.

Twee heli-reddingen in zeer korte tijd bij de Füssener Jöchle

Ook in de omgeving van Reutte waren er drie ernstige ongevallen.

Bij de Füssener Jöchle in Grän skiede een 67-jarige skiër over de ski’s van een 84-jarige. Beide mannen kwamen ten val, de oudste van de twee liep ernstige verwondingen op en moest per helikopter naar Innsbruck worden gevlogen. Enkele minuten later crashte een 32-jarige skiër na een uitwijkmanoeuvre tegen een groep bomen op dezelfde helling. Ook hij moest met de reddingshelikopter worden uitgevlogen. Bij een skischoolgroep in Biberwier is een ernstig ongeval gebeurd, waarbij een 16-jarige in onbepaalde mate gewond is geraakt. Twee skiërs kwamen met elkaar in botsing in St. Leonhard im Pitztal, waarbij een 51-jarige ernstig gewond raakte. Een andere vrouw viel ook, maar skiede daarna gewoon door zonder haar persoonlijke gegevens prijs te geven. Tja dat laatste gebeurd dus ook.

We staan ook nog even stil bij beelden die we afgelopen donderdag zelf hebben opgenomen. Dat er op deze beelden niets is gebeurd is een wonder…..

We blijven zeker zo nu en dan dit soort berichten schrijven. Wij zien het als een waarschuwing en eventueel als je getuige bent naar de politie te gaan. In de bovengenoemde video komt de boodschap niet aan. Uilskuikens (en dan druk ik me zacht uit) zullen er altijd bestaan maar ze vergeten dat ze ook onschuldige mensen in hun val meenemen.

Helikopter

foto is ter illustratie

ChaletsPlus Banner Groot

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...