Reddingsstrook op Duitse en Oostenrijkse Autobahn!

Reddingsstrook op Duitse en Oostenrijkse Autobahn!

Rettungsgasse Reddingsstrook

De Reddingsstrook, zo hebben we het maar genoemd maar op de Duitse en Oostenrijkse autobaan zie je vaak borden met “Rettungsgasse”

We willen daar toch ook wel even wat dieper op ingaan nu we al twee echte uittochten hebben gehad van de zomervakantie. Er staat er nog één uittocht de komende tijd op het programma en dan kan het maar zo voorkomen dat je in de file (stau) staat.

Wat niet iedereen weet is dat je bij file en bij een ongeval samen met de andere weggebruikers een reddingsstrook moet maken? Ja je leest het goed, ook bij een file.

Hoe maak je een Reddingsstrook?

Iedere auto die op de linkerstrook rijdt die dient de auto zover mogelijk naar links te rijden. De bestuurder van de baan ernaast die dient de auto zover mogelijk naar rechts te rijden. Zo ontstaat er een extra rijbaan waar Politie, Ambulance, Brandweer of welke hulpdienst dan ook voorbij kunt rijden.

Al het verkeer dient zich hieraan te houden Auto’s, Vrachtauto’s, Motorrijders en Bussen. De Reddingsstrook moet zo breed worden dat er heel makkelijk een vrachtwagen doorheen kan. Soms moet er wel eens zwaar materieel doorheen. Wellicht hebben jullie dat al eens meegemaakt?

Wanneer gaat het wel eens fout?

Bij een snelweg waar 2 rijstroken zijn gaat het goed maar bij 3 rijsstroken weet men het vaak niet meer. Dus meest linkse rijstrook dan nog meer naar links en de middelste rijstrook naar rechts. Zelfs de uiterst rechtse rijstrook mag naar de vluchtstrook uitwijken.

De reddingsstrook-wetgeving is al ingevoerd per 1 januari 2012. Ook in Duitsland, Slovenië, Tjechië en Zwitserland bestaat deze verplichting. Ook zijn er straffen van toepassing. In Oostenrijk kan de boete wel eens 2.180 euro bedragen.

We wensen een ieder een veilige reis door Duitsland en ook zeker Oostenrijk.

Tiroler Tageszeitung

Alpen Reizen

Summit Travel Grote Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht