Reddingswerkers veroorzaakten de lawine in St. Anton?

Lawine Gevaar

Een familiedrama waarbij een 16 jarige jongen om het leven kwam, deze lawine zou veroorzaakt zijn door de reddingswerkers zelf en niet de jongen. Vorige week woensdag kwam het verschrikkelijke nieuws binnen, een 16 jarige jongen was met zijn ouders naast de piste gekomen en zou volgens eerste berichten de lawine hebben veroorzaakt.

Verschrikkelijk nieuws natuurlijk, volgens de eerste berichten zouden hij en zijn ouders en broer de weg op de piste kwijt geraakt zijn en kwamen naast de piste. Doordat er toen al een verhoogde niveau was, toen al lawine niveau 4, was een lawine zo getriggerd. Heel triest natuurlijk maar toen kwam het nieuws dat de familie bewust off-piste zijn geweest, en niet zoals in eerste instantie per ongeluk. Dat het triest is en blijft veranderd niet.

De familie was al eerder onverantwoordelijk geweest door bij lawine niveau 4 off-piste te gaan. Dit keer was er een lawine die ervoor zorgde dat hun zoon bedolven werd onder 2 meter sneeuw. Zijn levenloze lichaam werd na 20 minuten gevonden.

Maar volgens de familie was het niet hun zoon die de lawine heeft veroorzaakt, maar de reddingswerkers.

Reddingswerkers de schuldigen

Ja je leest het goed de ouders geven de reddingswerkers de schuld dat hun zoon om het leven is gekomen. In de Australische media verklaren zij dat zij vast zaten in de sneeuw tijdens een tocht tussen twee pistes.

“At that point in time, we were uninjured, and in no immediate danger,” it read. “In the process of the ski patrol trying to reach us by skiing down from above us on the opposite side of the valley, an avalanche was triggered which engulfed us and tragically led to the death of our son Max.”

Ondanks dat zij niet gewond waren hebben zij wel de hulp ingeroepen, deze hulp zou dus fataal geweest zijn. Het vreemde is wel dat het ongeval nog steeds in onderzoek is aldus Kurt Huett manager van het reddingsteam in St. Anton. Het ongeval krijgt zo wel een heel raar staartje, wat er echt gebeurd is moet nog blijken. De autoriteiten in St. Anton is nog druk bezig met het onderzoek.

Bron: The Sydney Morning Harold 

Lawinebord Pitztal

Ski Outlet Logo

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...