Redenen om te gaan toeren in het paasweekend

Toerskien Ripstar

Redenen om te gaan toeren in het paasweekend

Als freerider weet je hoe fantastisch het is om te kunnen genieten van de backcountry, het liefst de hele winter lang. Maar die laatste keer, die blijft het langst hangen. Die ene laatste perfecte tocht op die ene prachtige dag. Ga nog een keer genieten van de backcountry door te toeren tijdens de freeride seizoensafsluiter Earn Your Turns. Benieuwd naar het evenement? Lees hieronder waarom je het niet mag missen!

Een groep vol gepassioneerde freeriders

Earn Your Turns is speciaal georganiseerd voor mensen die al (enige) ervaring hebben met freeriden en dus al weten hoe geweldig het is. Het voordeel hiervan is dat je echt met gelijkgestemden op pad bent en iedereen weet waar je het over hebt aan de eettafel. De groep bestaat uit ongeveer 20 personen een aantal gidsen en tailguides. Perfecte grootte voor veel gezelligheid, maar ook om iedereen te leren kennen.

joostborn earnyourturns ripstar

Een unieke ervaring voor elk niveau

Earn Your Turns is voor beginnende en ervaren toerskiërs en splitboarders. Beginners leren alles over de basis van het toeren met uitleg over vellen plakken, het materiaal en sporen leggen. Met de basiskennis op zak gaan ze vette off-piste afdalingen maken. De intermediates skippen deze basiscursus en gaan gelijk van start met langere tochten met uitdagendere afdalingen. De doorgewinterde tourskiërs/splitboarders kunnen ook flinke uitdagingen verwachten met extreme afdalingen en hikes met klimgordels en stijgijzers.

Een professionele gids en tailguide

Wat Earn Your Turns zo goed maakt, zijn de gidsen en de tail guide. De gidsen zijn UIAGM-berggidsen of ski/snowboardführers en hebben al vaker voor Ripstar gegidst en kennen het gebied goed De gidsen weten precies welke route het best is voor ieder niveau en aan de hand van de weerstomstandigheden proberen ze de beste afdalingen te vinden. Naast de gidsen zijn er ook Ripstar tailguides aanwezig. Deze professionals gaan mee zodat jij een onbezorgde reis hebt. Ze zorgen ook voor extra tips en tricks, veiligheid en om vette beelden te schieten.

Een unieke bestemming

Earn Your Turns vindt plaats in de Amberger Hütte in de Stubaier Alpen. Door het hooggelegen gebied is het sneeuwzeker, zelfs nog in april. De Amberger Hütte ligt namelijk op 2.135 meter, is authentiek en gezellig, helemaal in de sfeer van de trip. De regio biedt tourmogelijkheden voor ieder niveau, van easy going routes tot extreme afdalingen. Op de aankomstdag verblijf je in het dal en vervolgens toer je de volgende dag naar de Amberger Hütte. Vanuit hier zullen dan de tochten op zondag en maandag beginnen. Op maandag aan het einde van de dag verzamelen we weer in het dal.

Wil je mee? Ripstar’s Earn Your Turns zal plaatsvinden in het paasweekend van 29 maart tot 1 april. Voor meer informatie, data, en prijzen kun je kijken op de pagina van Earn Your Turns.

Ripstar Off Piste

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Ripstar banner 1200 800 Snow en Family

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...