Regen brengt verkoeling maar het blijft zomers

De regen brengt verkoeling maar het blijft zomers.

Finkenberg © Danny Bijsterveld

Regen brengt verkoeling maar het blijft zomers. De regen is zeer welkom het brengt wat verkoeling maar of het nu ook echt minder weer gaat worden dat is nog de vraag.

Vandaag is het nog steeds een warme dag met veel zon. Met name het oostelijke deel van Oostenrijk daar is het nog zeer zonnig en warm. Tegen de avond zullen er in het westen en zuidwesten stapelwolken worden gevormd waaruit regen- en onweersbuien zullen vallen.

Er waait een zwakke tot matige wind uit het zuiden. De temperaturen stijgen in de middag naar maximale waarden die liggen tussen de 26 en 32 graden.

Morgen trekt een koufront over Oostenrijk met bewolking, regen en onweersbuien. Dit front zorgt voor een aanzienlijke afkoeling in het westen van het land. In de ochtend vallen de eerste onweersbuien van Vorarlberg tot Salzburg en Opper-Oostenrijk. De ochtend in het oosten zal beginnen met zon maar vanaf het middaguur zal ook hier het nodige aan neerslag gaan vallen.

Het kan stevig regenen met kans op hagel. De wind komt uit het westen en de temperatuur overdag stijgt naar 20 tot 30 graden.

Donderdag koelt het verder af met aanvankelijk bijna overal bewolking met de nodige regen- en onweersbuien. In de loop van de dag knapt het weer vanuit het noorden een beetje op waardoor de zon ook nog te zien is. De wind is licht tot matig  uit het noordwesten tot oosten. Maximum ligt deze dag tussen de 18 en 23 graden.
De regen brengt verkoeling maar het blijft zomers.

Weekend

Vrijdag een afwisseling van zon en wolken, lokaal begint de dag met mist. In de loop van de middag zullen er enkele regen- of onweersbuien tot ontwikkeling komen. De wind is matig en in het oosten krachtig uit het oosten tot zuiden, maximum stijgt naar 18 tot 25 graden.

Zaterdag wordt het iets warmer met een afwisseling van zon en neerslag. De dag begint lokaal met mist en uit de bewolking kan lokaal regen en een onweersbui gaan vallen. De wind is matig tot krachtig uit het oosten tot zuiden. De temperatuur stijgt naar maximaal 21 tot 27 graden.

Zondag wordt het weer een warme dag met veel zon. Lokaal begint de dag weer met mist die verdwijnt zodra de zon erbij komt. Het wordt niet onbewolkt en uit de aanwezige bewolking kan er een lokale regen- of onweersbui  vallen. De wind komt uit het noordwesten tot noordoosten en is zwak tot matig.

De temperatuur zal maximaal uitkomen tussen de 23 en 29 graden.

Hoe alles gaat verlopen morgen weer meer weer uit Oostenrijk.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Interhome Banner 1250x700

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...