Regen brengt wat verkoeling

Söll Hohesalve

Regen brengt wat verkoeling. De komende dagen zal ook Oostenrijk wat gaan afkoelen. Maar de vraag die er is: komt de warmte terug?

Gisteren was het nog heet met middagtemperaturen tussen de 28 en zelfs 36 graden. Maar dit zal vandaag veranderen. De piek van de hitte golf is bereikt. De dag begint met veel zon waarbij de temperaturen oplopen naar 30 tot 37 graden oosten. In het westen zal het iets koeler worden met een maximum tussen de 23 en 29 graden. In het westen en zuiden neemt de kans op onweer aanzienlijk toe. De eerste onweersbuien zijn in Vorarlberg en delen van Tirol in de ochtend al mogelijk.

Individuele onweerscellen kunnen echter ook elders in Oostenrijk passeren, soms met windstoten. Buiten de onweersbuien waait er een stevige wind die beetje föhnig kan worden. In de bergen staat er een harde wind uit het zuidoosten tot zuidwesten.

Vrijdag aanhoudend bewolkt en veel regen, de buien kunnen vaak hevig zijn. Verder naar het oosten is nog steeds de zon aanwezig maar ook hier zullen de regen- en onweersbuien aankomen, voordat dit daar aankomt zal het zeer warm en benauwd worden. Er waait uit het zuidoosten tot westen een zwakke tot stevige wind maar kan flink toenemen als het front met onweer nadert. Maximum ligt op vrijdag tussen de 19 en 25 graden maar in het oosten en zuidoosten stijgt dit naar 26 tot 34 graden.

Weekend

Zaterdag is nog onrustig met bewolking en af en toe een bui waarbij een onweersbui niet uit te sluiten is. Ook zal de zon in de loop van de middag vaker te zien zijn. Maximum ligt tussen 18 en 29 graden. Zondag zon met wolken en een enkele bui aan de noordkant van de Alpen en in het zuidwesten. Maximum ligt dan tussen de 19 tot 28 graden.

Hoe alles verder verloopt morgen meer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Weersverwachting per streek:Chalet.nl grote banner 900-600

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...