Regen- en onweersbuien vervangen voorlopig het zomerweer

Regen- en onweersbuien vervangen voorlopig het zomerweer

Noodweer ter illustratie

Regen- en onweersbuien vervangen voorlopig het zomerweer

Althans voorlopig lijkt het qua weerbeeld meer op de herfst dan zomer. Maar of het snel weer zomers wordt?

Na een dag met noodweer waar zelfs grote hagelstenen veel schade aanrichtte is zicht op mooi zomerweer met hoge temperaturen de komende week niet in de verwachtingen terug te zien. Dit dankzij een koufront die aanzienlijk onstabieler weer brengt met het nodige aan neerslag.

Regen- en onweersbuien vervangen voorlopig het zomerweerVandaag zal hierop ook geen uitzondering zijn. Na een nacht met enkele regen- en onweersbuien zal ook de dag zeer onbestendig zijn. Het nodige aan neerslag zal weer gaan vallen met in het zuiden enkele zware onweersbuien.

Toch zal in het oosten, zuidoosten en ten noorden van de Donau de dag met droge perioden en wat zonneschijn beginnen. Elders blijft het nat met een stevige wind uit het westen tot noordwesten.

Maximumtemperaturen ligt tussen de 17 en 27 graden, de hoogste temperaturen in Burgenland.

Morgen wordt het een wisselvallige dag met aan de noordkant van de Alpen veel bewolking en weinig zon. Uit de bewolking kan het nodige aan neerslag gaan vallen. In het oosten en zuiden zal de zon zich geregeld laten zien, toch kan er lokaal een bui gaan vallen.

De wind komt uit het noordwesten en is matig tot krachtig. Maximum ligt tussen de 17 en 23 graden, daar waar de zon veel te zien is kan dit nog stijgen naar zo’n 26 graden.

Verdere trend

Woensdag wordt weer een wisselvallige dag met wolken, zon en vanuit het westen enkele buien. In de middag zullen meer buien gaan vallen. De wind is matig tot krachtig uit het westen tot noordwesten. Maximum zal uitkomen tussen de 15 en 25 graden.

Donderdag weer een dag met bewolking en het nodige aan neerslag, maar ook de zon zal zich laten zien. De wind is weer matig tot krachtig uit het westen met een. maximum tussen de 18 en 26 graden.

Vrijdag wordt het een copy van de dagen ervoor. Wisselvallig met zon, wolken en enkele regenbuien. Maximum stijgt iets naar 20 tot 28 graden.

Of het in en na het weekend warmer en droger wordt, morgen meer weer vanuit Oostenrijk.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Van Beeck tenten

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Mesnerwirt Westendorf

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×