Vandaag regen en lokale sneeuwdump, weekend mooi

In een groot deel van Oostenrijk regent en sneeuwt het vandaag. Vanaf de Kitzbüheler Alpen richting het Salzkammergut regent en sneeuwt het intensief door. Hier kan vanaf middelbare hoogte 20 tot 50 centimeter sneeuw vallen. De sneeuwgrens ligt van 1400 meter in Tirol tot 800 meter in het Wiener wald. In veel dalen valt hier dus een flinke portie regen naar beneden. Maar hierboven hebben we toch wel te maken met een lokale sneeuwdump.


De sneeuwval wordt veroorzaakt door een klein laagje welke flink weet te stuwen tegen de bergen van het Salzburgerland. Hier valt ook de meeste sneeuw (en regen tot in de meeste dalen). In Vorarlberg en aan de zuidkant is en blijft het vandaag meest droog. Met föhn kan het in Oost-Tirol 16 graden worden.

Saalbach gisteren (foto: Michel Roelfsema)

Morgen keert het kaiserwetter terug. In heel Oostenrijk wordt het flink zonnig. In de dalen kan in de ochtend soms nog wat mist of hoge wolkenvelden hangen. Deze lost snel op. Op hoogte staat er soms een sterke tot krachtige Oostenwind, welke naar het Zuiden draait. De wind maakt het in Oost Oostenrijk flink koud, hier zien we ook de laagste temperaturen. De vorstgrens ligt hier tot in de dalen. Hoe anders is het dan in Tirol en Vorarlberg waar het alweer dooit tot 1900 meter.

Zondag is het flink zonnig, alleen in het uiterste Oosten hangen meer wolkenvelden. In de bergen staat een krachtig windje, maar uit de wind is het heerlijk vertoeven in de zon. Het is eventjes aan de koelere kant, ook in het Westen. Maar zeker niet winters.

De nieuwe week brengt mild lenteweer. Zowel maandag, dinsdag als woensdag is het flink zonnig en warm. Dinsdag en woensdag zullen we thermische hoogstandjes tot bijna 20 graden beleven! Heerlijk genieten, met in de ochtend firnpistes. En dan in de middag lekker genieten.

Morgen gaan we naar de langere termijn kijken.

Jeroen Elferink

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...