Regent, maar heel langzaam iets koeler

WEERBERICHT: REGEN MAAR HEEL LANGZAAM IETS KOELER

Het is veel te warm in west Europa. Door hardnekkige hogedruk boven Spanje wordt telkens maar weer hele zachte sub-tropische lucht van bezuiden de Azoren richting het Europese continent gevoerd. De temperatuurverdeling in Europa is vrij simpel. Alles ten zuiden van Scandinavië is te warm. En de drukgebieden weten van geen wijken. Ze blijven zo goed als stationair op hun plaats liggen en dat betekent dat er simpelweg heel weinig verandert. Het blijft te zacht en een flinke hoeveelheid sneeuw is in geen velden of wegen te bekennen. Als er neerslag valt is dat veelal in de vorm van regen of je moet boven de 2000 zitten. Dan zie je de vlokken langs dwarrelen.

ZATERDAG:

Doordat het Europese Continent inmiddels al zo’n 3-4 weken opgewarmd wordt door de situatie hierboven vermeld, is het lastig om een koufront als koufront te definiëren. Vandaag komt er vanuit het zuidwesten een front aangewandeld met iets minder warme lucht. Het zou voor een koufront door moeten gaan, maar is het niet. Er valt onder de 2000 meter regen uit. Het zijn gelukkig geen grote hoeveelheden, maar in deze tijd van het jaar had het gewoon sneeuw moeten zijn. En in de zuidelijke deelstaten blijft het droog en kan de zon er ook nog bijkomen. Omdat er wel een bepaalde mate van stuwing is, valt er aan de noordkant de meeste neerslag. De maxima liggen rond de 10°C en de vorstgrens ligt rond de 2000 meter.

ZONDAG:

Gelukkig is het niet zo slecht als op zaterdag. De zon komt er een beetje beter bi, maar er zijn ook wolkenvelden. Als er neerslag valt, dan is dat in de vorm van een bui en het sneeuwt boven de 1500 meter. Er zijn ook plaatsten waar geen of nauwelijks neerslag valt. De wind is westelijk. De maxima liggen, net als op zaterdag, rond de 10°C. Tegen de avond neemt de bewolking toe en in de nacht naar maandag gaat het wederom regenen. Sneeuwen doet het dan boven de 1200 meter.

MAANDAG:

Het wordt onbestendiger. Vanuit het westen blijven de wolken over drijven en er valt eindelijk wat sneeuw. Vanuit het noordwesten wordt iets koudere lucht aangevoerd. De zuidelijke deelstaten blijven wederom zo goed als droog. Aan de noordkant kan de SVG rond de 1000 meter komen te liggen. Heel veel neerslag zal er echter niet vallen. Wellicht een fijne opfrisser, meer zal het niet zijn.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Op dinsdag kan er nog een bui uit de wolken geperst worden. Veel zal het niet zijn en de SVG ligt andermaal rond de 1000 meter. Op woensdag gaan de temperaturen dan weer omhoog, maar blijft het wel droog. Voor de sneeuwcondities is dit allemaal vrij belabberd, maar het is gelukkig niet overal even slecht. Steeds weer wordt er buiten de betrouwbare termijn kou en sneeuw voorspeld, maar voorlopig krijgen we steeds meer van hetzelfde.

Fijn weekend

Ronaldo

Ripstar banner 1200 800 Snow en Family

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×