Regen en sneeuw, zachter weer opkomst

Regen en sneeuw. Vandaag is het opnieuw bewolkt en valt er van tijd tot tijd regen of sneeuw. Daarbij ligt de sneeuwgrens deze ochtend lokaal tot in de dalen. Ook morgen kan er wat regen vallen. Maar uiteindelijk wordt het zachter in Oostenrijk met dit weekend helaas weer föhn


Hierboven is het regenfront van vandaag goed zichtbaar. Vooral deze ochtend regent en sneeuwt het soms flink aan de noordkant. In de loop van de ochtend wordt het hier droger en trekt het neerslaggebied door naar Kärnten en Stiermark. Vanmiddag gaat de regen er geleidelijk uit en verspreid over Oostenrijk komen enkele spaarzame opklaringen voor.

De sneeuwgrens heeft vandaag en grillig patroon. Vanaf het Tirolerunterland richting Mariazell sneeuwt het deze ochtend vooral tot 1100 á 800 meter. Vanmiddag begint de sneeuwgrens hier te stijgen naar 1500 meter of hoger. Aan de zuidkant ligt de sneeuwgrens juist hoger, tussen de 1200 en 1800 meter.

Vanavond en vooral vannacht volgt een nieuw neerslaggebied vanuit het westen. Het is een warmtefront waarbij de sneeuwgrens weer overal stijgt naar 1800 tot 2000 meter.


Morgenochtend valt er eerst nog verspreid een laatste bui. De sneeuwgrens ligt daarbij rond de 2200 meter. Gedurende de ochtend blijft het veelal bewolkt met ook nevel en mist op de bergen. De middag brengt meer opklaringen en ruimte voor de zon. Daarbij stijgt de temperatuur naar 4 tot 12 graden. Op 1500 meter is het een graad of 6. De nacht naar vrijdag verloopt helder en in vele dalen gaat het vriezen.


Vrijdag verloopt rustig met in de lagere delen veel nevel en mist. Boven de nevel en de mist schijnt juist de zon flink. In de loop van de middag trekt de föhn aan en kan er in de bergen een stormachtige wind staan. Ook trekken er wat sluierwolken vanuit Italië over. Het wordt beduidend warmer met middagtemperaturen van 10 tot 15 graden. Onder de nevel en mist blijft het koeler.

Het weekend brengt een mix uit wolkenvelden, zonnige momenten en vooral aan de zuidkant een enkele bui. Er staat een aardige fohn wind, veelal stormachtig in de bergen. Helaas is het flink zacht met maximumtemperaturen van 11 tot 17 graden.

Jeroen Elferink

Buffy, Bandana verdienen van FANtastisch Oostenrijk?

We hebben een aantal Buffy’s of Bandana’s beschikbaar. Mocht het koud weer zijn tijdens jouw wintersport dan is het dragen van zo’n buffy best comfortabel. Maar wil je er een bandana van maken dan kun je dat ook doen. Maar zo’n Buffy van FANtastisch Oostenrijk kun jij ook krijgen of verdienen. Wil je er eentje bemachtigen, dat kan maar daar moet je wel iets voor doen.

Maak een leuk bericht (max 300 woorden) of verzorg een mooie update vanuit jouw wintersportdorp (uit Oostenrijk) en neem contact met ons op info@fantastischoostenrijk.nl . Voeg nog wat foto’s en of een video toe. Jouw bericht mag overal overgaan. Mooiste lift, afdaling, goed restaurant, skischool etc. Wil je graag zo’n Buff ontvangen dan weet je wat je moet doen… en jouw bericht wordt uiteraard dan ook nog gepubliceerd op FANtastisch Oostenrijk.

Buffy Bandana FANtastisch Oostenrijk

Ski Outlet Logo

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht