Na regen komt zonneschijn (en warmte)

Gistermiddag kwam het met bakken naar beneden in westelijk Oostenrijk

Na regen komt zonneschijn

Gistermiddag kwam het met bakken naar beneden in grote delen van west Oostenrijk. Maar gelukkig is de regen doorgetrokken en volgt er vandaag zonneschijn. Ook de komende dagen is het prachtig herfstweer met vaak veel zon en hoge temperaturen. Vooral richting het weekend wordt het record warm.

Vanmorgen zien we nog de restanten van de regenstoring over oa Karinthië en het Salzburgerland liggen. Maar in Voralberg en Tirol breekt de bewolking en is er steeds meer plaats voor zonneschijn. Vanmiddag is er uiteindelijk overal voldoende ruimte voor de zon en is het met weinig wind een perfecte oktoberdag. Dat is perfect want rond het middaguur kunnen we een gedeelte zonsverduistering waarnemen. In Oostenrijk wordt bijna een kwart van de zon afgesnoept rond het middaguur. Maar naast zonneschijn trekken er ook enkele wolkenvelden over. Gelukkig blijft het droog en de temperatuur stijgt naar 17 tot 20 graden.

Vanavond neemt opnieuw de bewolking toe en de nacht verloopt grotendeels bewolkt. Tegen de ochtend is een bui mogelijk.

Morgen zorgt een warmtefront voor een bui

Morgenochtend trekt nog een zwakke storing (warmtefront) van west naar oost. In de ochtend zorgt dit voor een regenbui in Vorarlberg of Tirol. Tijdens de middag juist in de andere deelstaten. Uiteindelijk komt de zon er weer bij maar het is dus geen smetteloze dag. Het wordt opnieuw 17 tot 20 graden.


Donderdag volgt warm nazomerweer. De zon schijnt overal van zonsopkomst tot ondergang uitbundig! Met veel zonneschijn wordt het maximaal 21 tot 24 graden.

Ook vrijdag is het zonnig herfstweer, maar er trekken ook velden met dunne sluierbewolking over. Het wordt maximaal 21 tot lokaal 25 graden. Als we de 25 halen zal dat een dagrecord worden.

Tijdens het weekend verandert er niet veel. Beide dagen schijnt de zon uitbundig en stijgt de temperatuur flink. Daarmee eindigt oktober met puur nazomerweer. Ook de eerste week van november oogt nog niet koud met geregeld de zon erbij…

Jeroen Elferink-Ruijsch

Cityhouse Flipside Groot Banner

Banner Wens Chalets BV (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...