Regenachtig maar na het weekend droger

Regenachtig maar na het weekend droger. Althans zoals het er nu voorstaat zal het volgende week de kans op een bui slinken tot bijna nihil.

Vandaag is daar nog niets van te zien, het is nog erg onstabiel. Maar het is gelukkig niet meer zo heet als het was. In de ochtend trekken regen- en onweersbuien over de gehele noordkant van de Alpen die zich spoedig over het hele land zullen uitbreiden. Door de grote hoeveelheid neerslag kunnen er problemen ontstaan, hierbij moet je denken aan modderstromen en overstromingen. Aan de noordkant zal de meeste neerslag vallen en is de zon nauwelijks te zien. Elders is de zon meer te zien en daar wordt het ook het warmst. Door een wind uit het noordwesten zal de maximum temperatuur uitkomen tussen de 20 tot zelfs 29 graden.

Morgen trekt het regenfront weg en het wordt rustiger met meer zon. In het westen en zuiden is het overwegend droog en zal de zon te zien zijn, verder naar het oosten en noordoosten kan het nodige aan neerslag vallen. Met een matige tot krachtige wind uit het westen tot noorden zal het maximaal 20 tot 29 graden gaan worden.

Na het weekend

Maandag in het oosten nog neerslag elders droog en zonnig maar niet onbewolkt. Maximum ligt tussen de 22 en 27 graden. Dinsdag is de kans op neerslag in het oosten en noordoosten niet uitgesloten elders veel zon met en maximum tussen de 20 en 28 graden. Woensdag lijkt de dag droog te verlopen met zon en wolkenvelden. Temperaturen liggen dan tussen de 22 tot 30 graden.

Morgen weer meer weer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Weersverwachting per streek:Chalet.nl grote banner 900-600

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...