Regenachtig weekend voor de boeg

Weerlicht Brixental

Regenachtig weekend voor de boeg. De hitte wordt eindelijk verdreven met het nodige aan neerslag. Maar of de warmte weer terugkomt dat is de vraag.

Gisteren werd de piek van de hitte golf bereikt en de afkoeling zet voorlopig door maar voor hoelang? Vandaag valt van Vorarlberg tot Opper-Oostenrijk heel veel water waar op plaatsen in Vorarlberg en Tirol overstromingen voor kunnen komen. Verder naar het oosten zal de zon te zien zijn maar ook hier zal tegen het eind van de middag de kans op regen- en onweersbuien toenemen. Er zijn extreme temperatuursverschillen van 16 graden in sommige dalen tot 37 graden in het Wienviertel of in de Seewinkel.

Morgen kan er nog een bui vallen met name in het noorden en oosten. In het zuiden en zuidoosten zal de zon meer te zien zijn. Er waait een stevige wind uit het westen tot noordwesten waarbij de temperaturen stijgt tot maximaal 20 tot 28 graden.

Zondag vallen er nog enkele regenbuien met name van Tirol tot westelijk Neder-Oostenrijk. De meeste bewolking trekt in de loop van de dag weg richting het oosten, de buien nemen af en de zon zal meer te zien zijn. De maximum temperaturen liggen tussen de 22 en 28 graden.

Nieuwe week

Maandag over het algemeen zonnig en droog maar niet onbewolkt. Een enkele lokale bui is niet uitgesloten. De maximum temperaturen liggen tussen de 23 en 28 graden. Dinsdag wordt iets warmer en zal de zon meer te zien zijn. Maximum ligt tussen de 23 en 31 graden.

De temperaturen lijken in de nieuwe week wat om hoog te gaan, maar of dit zal doorzetten morgen meer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Weersverwachting per streek:Chalet.nl grote banner 900-600

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht