Regenachtig weekend in Oostenrijk

Gisteren was het prachtig weer in Oostenrijk, na vandaag is het wat minder mooi weer

Regenachtig weekend in Oostenrijk

Vanmorgen is er opnieuw veel ruimte voor de zon in Oostenrijk, lokale mistbanken en nevelvelden lossen snel op en de temperatuur stijgt hard. Rond het middaguur zitten we vrijwel overal al op zomerse waarden. Maar nog voor het middaguur ontstaan ook enkele stapelwolken welke vanmiddag zullen uitgroeien tot enkele regen- en of onweersbuien. Vanmiddag hebben we dan te maken met een mix van flinke zonnige momenten, stapelwolken en enkele buien. De meeste buien zijn in het westen actief, aan de zuidkant blijft het juist overwegend droog. Daar waar het droog blijft is het ideaal zwembadweer met temperaturen die oplopen naar 29 tot 32 graden.

Verloop van de buien vanaf vanmiddag tot morgenochtend

Vanavond storten de meeste buien in het centrale en oostelijke deel van Oostenrijk in, maar in Vorarlberg blijft de buiigheid opleven. Uiteindelijk trekken in de nacht een aantal pittige onweerscomplexen van west naar oost over Oostenrijk. Het kan dus een gebroken nacht worden door onweer. De temperatuur daalt tussen de buien in naar waarden tussen de 20 en 15 graden.

Morgen blijft het wisselvallig, de onweersbuien zijn doorgetrokken naar Oost-Europa maar de bewolking blijft overheersen. Verspreid over de dag vallen een aantal regenbuien, tijdens de middag kunnen de buien activeren met soms onweer of wat hagel. Droger blijft het in het noordoosten en zuiden, hier wordt het ook het warmste met 28 graden. Elders is het veelal maximaal 20 tot 25 graden, tijdens buien ligt het kwik lager.

Zondag is het in het westen zwaar bewolkt en vooral tijdens de ochtend plenst het flink door. In Vorarlberg en Tirol valt een behoorlijke bak water, in totaal 50 tot 70 mm. Lokaal kan in Vorarlberg meer dan 90 mm regen vallen. Richting het oosten en zuidoosten valt duidelijk minder neerslag, in Karinthië overheersen de droge perioden dan ook. Het is koel met 16 tot 18 graden in het westen tot 23 of 24 graden tussen de buien door in het zuidoosten


Na het weekend hersteld het weer en volgt mooier weer. Ook gaat de temperatuur weer de lift in.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Cityhouse Flipside Groot Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht