Regenachtige dinsdag

topfoto 2017 sankt anton am arlberg bewolkt koel regen weerbericht

Het is vandaag een regenachtige dag in een groot deel van Oostenrijk

Regenachtige dinsdag
Het mooie en tropisch warme weer is voor nu op. Want een koufront heeft nu een definitief einde gemaakt aan een heet en turbulent Pinksterweekend. Momenteel ligt dit koufront over Oostenrijk en zorgt voor een regenachtige dag.


Vandaag overheerst de bewolking in Oostenrijk en deze ochtend al regent het stevig door in de westelijke deelstaten. In de loop van de dag verplaatst het zwaartepunt zich steeds meer richting het oosten waar nog warme lucht aanwezig is. Hier kunnen de regenbuien nog verder activeren en voor onweer zorgen. Voor de regen uit wordt het nog vrij warm, eenmaal tijdens de regen blijft het onder de 20 graden. Pas aan het eind van de middag wordt het droger vanuit het westen. Uiteindelijk valt er op veel plaatsen 20 tot 30mm aan regenwater, dat zijn grote etmaal hoeveelheden dus! Hierdoor valt lokale wateroverlast ook niet uit te sluiten.

Vanavond regent het nog enige tijd door in de oostelijke deelstaten terwijl het in het westen opklaart. In Vorarlberg kan men de zon nog zien ondergaan. Deze opklaringen breiden zich oostwaarts uit tijdens de nacht. Daarbij trekt het regengebied langzaam weg naar de oostelijke buurlanden. Later ontstaat regionaal wat mist en uiteindelijk koelt het hard af naar waarden soms onder de 10 graden.


Morgen begint de dag fris maar vriendelijk. Een zwak tussenhoog zorgt voor een korte weersverbetering. Maar na een zonnige ochtend ontstaan er wel weer nieuwe stapelwolken die in de middag uitsmeren, het wordt maximaal 22 tot 26 graden. Aan het eind van de middag nadert een volgend front met felle regen- en soms onweersbuien voor het westen. In de avond breiden deze buien zich uit over heel Oostenrijk, een regenachtige avond volgt.

Donderdag is het overal koel en sterk wisselvallig. Hierdoor blijven er buien vallen en de temperatuur ligt aan de koele kant voor juni, de middagtemperatuur komt uit op maximaal 16 tot 20 graden. Maar gelukkig volgt vrijdag een weersverbetering, na een paar laatste buien komt in de middag de zon er steeds vaker bij. Ook de dagen daarna lijkt het vaker mooi zomerweer te kunnen worden.

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Mesnerwirt Westendorf

Van Beeck tenten

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht