Regenachtige vrijdag in Oostenrijk

Het is een regenachtige vrijdag in Oostenrijk

Regenachtige vrijdag in Oostenrijk

Het belooft een regenachtige dag te worden in Oostenrijk. Een lagedrukgebied trekt regelrecht over het land en zorgt de hele dag voor natte condities. Vooral vanmiddag kan het lange tijd flink doorplenzen.

Verwachting voor vanmiddag, het is vooral een regenachtige middag in Oostenrijk

Vanmorgen ligt de storing al over het westen van Oostenrijk. Het is bewolkt en flink regenachtig, daarbij ligt de sneeuwgrens op 2300 meter. Daarmee is het al wel weer lang geleden dat tijdens neerslag de sneeuwgrens bóven de 2000 meter lag. In het oosten en zuiden is het nog droog en breekt de zon door, in Karinthië kan het nog 18 graden worden. Vanmiddag trekt de regen ook naar de andere deelstaten en is het in heel Oostenrijk nat. Daarnaast krijgt de regen in Vorarlberg en Tirol een buiig karakter, het kan stevig doorregenen. Ook is daarbij wat onweer of windstoten tot 80 km/u mogelijk. Kortom hondenweer!

Vanavond breekt het regengebied uit elkaar, maar ontstaan in het gebied losse felle buien. Al met al kan binnen 16 uur tijd 30 tot 60 millimeter regen vallen, dat zijn hoeveelheden die normaal in een hele aprilmaand vallen. Later in de nacht wordt het overal droger en klaart het alsnog op.

Morgenochtend schijnt geregeld de zon, maar trekken ook wolkenvelden over. Over het algemeen is het weerbeeld vriendelijk en mild, want de temperatuur stijgt snel naar waarden tussen de 15 en 20 graden. In de middag kan het op veel plaatsen weer 20 graden worden. Daarbij blijven wolkenvelden en zon elkaar afwisselen, op slechts een lokale bui na is het zo goed als droog.


Ook de zondag brengt vriendelijk weer, opnieuw is 20 graden mogelijk. Na het weekend blijft het aanvankelijk licht wisselvallig lenteweer. Dagelijks stijgt de temperatuur naar 15 tot 22 graden, mogelijk wordt het later in de week warmer en iets stabieler.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×