Regenachtige zaterdag

Regenachtige zaterdag

Het is en blijft warm oktoberweer in Oostenrijk. Ook de tweede herfstvakantieweek brengt warm en vaak zonnig herfstweer. Maar zoals we gisteren al aangaven is het niet elke dag prachtig weer. Zo ook morgen, een regenachtige zaterdag met duidelijk iets lagere temperaturen volgt.

Vanmorgen is het overal nog droog. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af, waarbij de wolkenvelden in het westen al de overhand hebben. Gedurende de dag neemt de bewolking verder toe en krijgt de zon het steeds moeilijker. Uiteindelijk blijft het niet meer droog en volgt er in Vorarlberg en langs de Duitse grens de eerste regen. Voor de eerste regen uit wordt het nog vrij mild met maxima tussen de 18 en 20 graden. Maar in het oosten is het ondanks meer zon een stukje frisser met maxima rond 15 graden.

Vanavond blijft het in Vorarlberg en delen van Tirol regenachtig, terwijl het elders nog droog blijft. Ook tijdens het eerste deel van de nacht blijft deze verdeling instant. Maar later in de nacht volgt een band met actieve en buiige regen over Tirol en het Salzburgerland. Hier is ook een klap onweer of wat hagel mogelijk. Het koelt door de bewolking maar amper af.

Morgenochtend starten met veel bewolking en stevige regenbuien vanaf Tirol tot aan Niederösterreich. Deze buien trekken langzaam richting de zuidoostelijke deelstaten. Op veel plaatsen is het een regenachtige zaterdag met geen glimp van de zon. Enkel in Vorarlberg wordt het na het middaguur duidelijk droger en hier breekt als eerste de zon door. Dit is later op de dag ook het geval in Tirol. Maar in oa Karinthië blijft het de hele middag nat en bewolkt. Het wordt maximaal 15 graden in de regen tot 18 of 19 met nog een beetje zon erbij.

Zondag is het front doorgetrokken naar het oosten en komt de zon er weer bij. Door de komst van een actief lagedrukgebied boven Spanje wordt vanuit het zuiden zeer milde lucht getransporteerd naar Oostenrijk. Met veel zon stijgt de temperatuur langs de noordkant naar 20 tot lokaal 24 graden. Op 1500 meter wordt het maximaal 17 of 18 graden.

Ook maandag is het warm en vrij zonnig weer, maar in het westen neemt de bewolking verder toe. Opnieuw zien we temperaturen die ruim in de 20 graden uitkomen. Dinsdag is weer een bui mogelijk maar het blijft warm. Ook de rest van de week schijnt de zon geregeld en dagelijks kan het 20 graden worden.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Chalet.nl grote banner 900-600

Banner Wens Chalets BV (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...