Regenachtige zondag

Het is een regenachtige zondag in Oostenrijk

Regenachtige zondag


Na een prachtige zaterdag (zie de foto’s hierboven) met zon en verse sneeuw, is het vandaag totaal ander weer. Een warmtefront trekt van west naar oost over Oostenrijk. Hierdoor is het bewolkt en op veel plaatsen een regenachtige zondag. Sneeuw valt pas in het hooggebergte.

Vanmorgen is het bewolkt en met uitzondering van het uiterste zuiden valt overal regen en sneeuw. De sneeuwvalgrens ligt op een hoge 2000 tot lokaal 2300 meter. Vanmiddag wordt het droger en breekt geregeld de zon door aan de zuidkant. In het oosten en noorden blijft het bewolkt met regen. Op sommige plaatsen is het dus een echte regenachtige dag. Het wordt maximaal 10 tot 14 graden in de dalen, op 1500 meter is het 4 of 5 graden boven nul.

Morgen profiteert Oostenrijk van een zwak hogedrukgebied. Wolkenvelden en zonnige momenten wisselen elkaar af. Op de hogere skipistes is het een prachtige dag, al kan de bewolking soms ervoor zorgen dat er geen diepte te zien is. Het wordt in de dalen 8 tot 13 graden, de vorstgrens ligt rond 1900 meter.

Dinsdag bereikt een nieuwe bel met koude en vochtige lucht Oostenrijk. Het is bewolkt en vanuit Duitsland volgen vanaf 1100 tot 1300 meter sneeuwbuien. Aan de zuidkant blijft het nagenoeg droog.

Woensdagochtend kan ook nog altijd een sneeuwbui vallen, waarbij de sneeuwvalgrens op dalniveau ligt. Tijdens de middag breekt de zon door. Enorm grote sneeuwhoeveelheden worden nog niet verwacht.

Als we in de langere termijn kaarten kijken, zien we vrijdag/zaterdag opnieuw een uitbraak van koude en vochtige lucht. Opnieuw volgen sneeuwbuien, waarbij het wit kan worden tot in alle dalen. Een wintereinbruch volgt.

Jeroen Elferink

Werken in Oostenrijk Logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Dit vind je ook FANtastisch...

×