Regenbuien maar het wordt warmer

Verwachting voor vanmiddag 16:00 uur, regenbuien met soms onweer trekken over het land

Regenbuien maar het wordt warmer

Vandaag is het tamelijk slecht weer in Oostenrijk. We hebben te maken met enkele stevige regenbuien en vrij lage temperaturen voor eind april. Dit komt doordat een storing rondtolt boven het land. Deze ochtend is het nog lange tijd vrij droog in een groot deel van Oostenrijk maar vanuit Vorarlberg volgen al enkele regenbuien. Uiteindelijk trekken de regenbuien van west naar oost over Oostenrijk, en mede door dagelijkse gang activeren de buien. Vanmiddag kan het daardoor ook onweren in Karinthie, Salzburgerland en Oberosterreich. De temperatuur loopt op naar 18 graden aan de grens met Hongarije tot een frisse 10 graden in Innsbruck met vrijwel de hele dag regenbuien.

Vanavond trekken de regenbuien verder richting het oosten, terwijl het in Vorarlberg en Tirol opklaart. Uiteindelijk breiden de opklaringen zich uit over heel Oostenrijk. Maar tegen de ochtend is opnieuw een bui langs de noordkant mogelijk, daarbij ligt de sneeuwgrens rond de 1300 meter.


Morgen wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Het is typisch aprilweer met soms een sterk wisselend weerbeeld, zo blijven enkele regenbuien mogelijk. Daarmee heeft het noorden en oosten van het land de slechtste papieren, terwijl Oost-Tirol en Karinthië de betere papieren hebben. De temperatuur loopt op naar 13 graden in Linz tot 19 in Lienz. Vanaf de tweede middaghelft zwakken de regenbuien in het westen af en komt de zon er vaker bij.

De kans op een bui wordt zaterdag groter

Vanaf donderdag wordt het weerbeeld mooier. Met veel zon in het westen en zuiden van het land wordt het een stuk warmer. Uiteindelijk zien we middagtemperaturen van 17 graden in Wenen tot 22 graden in Bregenz en Innsbruck. Ook vrijdag is het zonnig, met op meer plaatsen de 20 graden. Het maximum komt dan op de warmste plekken rond de 23 graden uit. Kortom perfect aprilweer. Maar helaas verandert dat zaterdag als de kans op een bui weer groeit.

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Instagram Banner

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...