Veel regenwater en lage temperaturen

Een dominante weststroming is aanzet momenteel, waardoor echt zomerweer zich alleen tot het Middelandse Zeegebied beperkt.

Veel regenwater en lage temperaturen

De eerste decade van augustus is begonnen, en normaal gesproken is dit de warmste decade van het jaar. Klimatologisch gezien mag je bijvoorbeeld in Innsbruck ruim 27 graden verwachten vandaag. Maar dat is nu helaas even niet zo.

Vandaag start de dag vrij rustig met wat zon. Op sommige plaatsen hangt mist of hochnebel maar deze lossen gedurende de ochtend snel op. Er ontstaan enkele stapelwolken en vanmiddag ontstaan opnieuw weer enkele regen- en onweersbuien. De temperatuur loopt op naar 22 tot 26 graden, daarmee is het warmer dan de voorgaande dagen. Omdat er ook maar weinig wind tussen de buien in staat voelt het zelfs wat drukkend aan. Tijdens buien is kans op hagel en onweer.

Vanavond overheerst de bewolking en valt er van tijd tot tijd wat buiige regen. Alleen in het zuidoosten is het volledig droog. Vannacht is het langer droog maar het blijft vrij bewolkt. Het koelt af naar 10 tot 15 graden.

Morgenochtend is het eerst droog maar op de meeste plaatsen bewolkt. In de loop van de dag wordt de bewolking dikker en volgt in Tirol langdurige regen. De temperatuur blijft aan de lage kant, meest rond de 20 graden en tijdens regen lager. De regen is overigens de voorbode voor een kletsnatte avond, want de regen breidt zich langzaam uit over heel Oostenrijk. De nacht naar donderdag regent het dan flink door, met name in het Salzburgerland en Niederösterreich valt veel regen soms zelfs met onweer Hier kan 30 tot 60 mm water naar beneden komen.

Donderdagochtend regent het nog vanaf Tirol oostwaarts. Gedurende de ochtend trekt de regen naar Tsjechië weg en volgt een droge en prima middag. Soms valt er nog een buitje en de temperatuur blijft wel wat aan de magere kant met 17 tot 22 graden.

Vanaf vrijdag wordt het warmer en zaterdag kan het tropisch warm worden. Het is waarschijnlijk het begin van een langere warmere en stabielere periode in Oostenrijk met fraai zomerweer.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Logo Golfclub Nationalpark Hohe Tauern aug 2019

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...