Regio Schwaz aardbeving 3,8 op schaal van Richter

Aardbeving

Regio Schwaz aardbeving 3,8 op schaal van Richter

Elke dag trilt de aarde wel ergens in Oostenrijk. De meeste trillingen zijn nauwelijks voelbaar. De reden dat er aardbevingen voorkomen in Oostenrijk is dat de zogenaamde Europese plaat continue botst op de Afrikaanse plaat. Bij hevige botsingen zijn er zelfs in noord Italië wel eens heftige aardbevingen voelbaar.

Zelf hebben wij het in Oostenrijk één keer meegemaakt. Één keer hebben we een schok gevoeld dat maar een deeltje duurde van 1 seconde. Niet heftig maar wel voelbaar.

Op zaterdag 26 augustus 2023 om 11:53 uur vond een aardbeving met een kracht van 3,8 plaats in de regio Schwaz, Tirol. De aardbeving was duidelijk voelbaar in het gebied van het epicentrum. Kleine schade van deze omvang kunnen af en toe optreden.

3,8 op de schaal van Richter was de sterkte van de aardbeving en het centrum bevond zich op de diepte van 7 km (Epicentrum: 47,34°N, 11,69°O)

Als je wilt weten waar het episch centrum lag dan zijn dit de afstanden tot een aantal dorpen/steden.

  • 2 km ten WZW van Schwaz
  • 12 km ten zuidoosten van Pertisau
  • 9 mijl ONO van Hall
  • 21 km ten zuidoosten van Achenkirch
  • 27 km ONO van Innsbruck

We zijn benieuwd of mensen in de omgeving dit waargenomen hebben. Reacties graag in de post die op facebook is gemaakt.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...