Morgen zonnig en regionaal 20 graden

Gisteren was de winter weer even terug in de bergen

Morgen zonnig en regionaal 20 graden
De thermische rollercoaster waar we afgelopen week al over hadden bericht gaat verder. Gisteren leek de winter weer even terug in de bergen, maar vandaag maakt een warmtefront alweer snel een eind aan de korte koude intermezzo. Morgen wordt het met veel zon regionaal 20 graden!

Vanmorgen is het vrijwel overal bewolkt en uit de bewolking valt in Vorarlberg en Tirol regen en sneeuw. Tijdens deze ochtenduren kan dat nog sneeuw tot in de dalen zijn, maar op hoogte stroomt langzaam zachtere lucht binnen. Hierdoor stijgt de sneeuwgrens gaandeweg de dag naar 1500 en later 1800 meter. Ook verplaatst de regen en sneeuw zich van Vorarlberg en Tirol richting het oosten. Alleen in Karinthië blijft het nagenoeg droog met ook af en toe de zon er nog bij. Komende avond en nacht blijft zachtere lucht Oostenrijk binnenstromen. Zo stijgt op 1500 meter de temperatuur uiteindelijk naar 5 graden.

Morgen ligt Oostenrijk in de zachte lucht. Tijdens de ochtend trekken er nog wat wolkenvelden over, maar in de middag wordt het flink zonnig. Ook staat er een stevig föhn windje in de bergen, maar deze föhn zorgt voor flink oplopende temperaturen. Op uitgebreide schaal wordt het vanmiddag 15 tot 19 graden in de dalen. Regionaal kan het zelfs 20 graden worden, deze waarden zien we vooral in de westelijke deelstaten.


Dinsdag verlaat het zachtere weer Oostenrijk alweer. We gaan weer terug naar winterweer. Nog niet overdag want een storing zorgt voor veel wolken en regenbuien, sneeuw valt er vanaf 1500 meter. In de nacht naar woensdag zakt de sneeuwgrens weer tot in de meeste dalen.

Woensdag is het vervolgens koud winterweer met enkele sneeuwbuien. De dagen erna volgt juist weer een opleving van zacht en zonnig weer. Zo blijven we dus slingeren tussen warm lenteweer en laat winterweer.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Van den Berg Sport skischoen op maat

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×