Reisadvies Oostenrijk naar Oranje!

Reisadvies Oostenrijk 21 oktober 2020

De situatie tot 28 oktober 2020.

Reisadvies Oostenrijk naar oranje wat ook wel logisch is gezien de stijging van het aantal positief geteste mensen, hopende dat alles voor de korte termijn is en dat we weer snel zouden kunnen overschakelen naar geel of het liefst groen.

Bijna een week geleden ging Salzburgerland al op oranje en was het samen met  Tirol, Vorarlberg, Niederösterreich, Oberösterreich en Wenen alleen voor noodzakelijke reizen bestemd. Vandaag is bekend geworden dat vanaf 28 oktober 2020 de deelstaten Karinthië, Burgenland, Steiermark en de regio Ost-Tirol van geel naar oranje gaan. Dat houdt dus in dat heel Oostenrijk voor ons Nederlanders niet meer voor toeristische doeleinden toegankelijk is.

Er vormt echter een uitzonderingen namelijk:

  • Hinterriss en Jungholz in de deelstaat Tirol
  • Kleinwalsertal/Mittelberg in de deelstaat Vorarlberg.

Voor iedereen die vanaf 28 oktober 2020 na een verblijf in Oostenrijk terugkeert  moet 10 dagen in thuisquarantaine. Ook als je van vanuit een Oostenrijkse luchthaven naar Nederland komt zal je 10 dagen in thuisquarantaine moeten. Deze regels gelden dus niet als je uit de gemeenten Hinterriss, Jungholz Kleinwalsertal/Mittelberg komt.

Op doorreis door Oostenrijk ben je verplicht om in één keer door te rijden, en kom je uit een door Oostenrijk benoemd risicoland dan dien je een doorreisverklaring bij je te hebben. Alleen korte pauzes bij tankstations zijn toegestaan.

Lees ook ons liveblog, meer informatie Nederland wereldwijd.

Autobahn

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat iOS apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. We hebben een bestelling gedaan en deze komt volgende week binnen. Als alles meezit kunnen we volgende week (28 oktober 2020) online gaan met deze buffy’s. Voor een vriendenprijs van 6,50 euro per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten alles is inclusief. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Hoe de site zeker maar in de gaten.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...