Reisadvies vanuit België en Nederland naar Oostenrijk

Fantastisch Oostenrijk zomer

Reisadvies vanuit België en Nederland naar Oostenrijk. Beetje bij beetje gaat Europa weer open hoe het hier in Nederland verloopt is redelijk bekend, maar hoe is dit als je in België woont en op vakantie naar Oostenrijk wil.

Voor ons Nederlanders is het bekend VANAF 15 juni zijn wij weer welkom in Oostenrijk, in een persconferentie werd dit expliciet verteld door Bondskanselier Sebastian Kurz. De persconferentie is hier te bekijken op 17:33 werd dit bekend gemaakt. Goed nieuws dus maar toch was er een domper afgelopen woensdag. Tijdens deze persconferentie werd aangekondigd dat TOT 15 juni alle reisadviezen sowieso op oranje staan, dit houdt in dat er tot dan een negatief reisadvies geldt en alleen moet gaan reizen als het echt nodig is.

Veel landen zullen NA 15 juni op geel gaan dit zijn de landen waar de gezondheidsrisico’s vergelijkbaar zijn met Nederland. Dit zal dan gelden voor alle landen in Europa en het Caribisch deel van het Koningsrijk. Echter blijft reizen naar Oostenrijk vanuit Nederland op oranje staan ZEKER TOT 15 juni. De reden is dat dit pas op geel komt als de landen beslissen wanneer zij toeristen toelaten.

Oostenrijk had al op 21 mei aangegeven dat Nederlanders NA 15 juni weer welkom zijn, de verwachting is daarom ook dat het reisadvies voor Oostenrijk VANAF 15 juni ook op geel gaat.

Onze eerdere berichtgeving over Corona.

voorjaarsdvakantie

Reisadvies België naar Oostenrijk

Onze zuiderburen hebben een zware tijd achter de rug met veel besmettingen en veel mensen die het virus niet hebben overleefd. Na weken van totale lockdown gaat daar ook het leven weer beetje bij beetje richting normaal. Het is al vanaf 18 maart door de Belgische regering verboden van het maken van niet noodzakelijke reizen. Onder noodzakelijke reizen wordt verstaan.

Volgende verplaatsingen worden beschouwd als een essentiële verplaatsing:

  • professionele reizen
  • co-ouderschapsregelingen
  • een familielid in een buurland bezoeken (sinds 30/05/2020)
  • hulp bieden aan een kwetsbaar persoon die in het buitenland woont
  • een begrafenis bijwonen binnen de familie
  • iemand binnen je gezin ophalen op een luchthaven in een van onze buurlanden
  • je dieren verzorgen die zich in het buitenland bevinden
  • winkelen in een buurland (sinds 30/05/2020)

Bron

Zoals zo veel Europese landen gaat ook in België de grens op 15 juni open, tot dan is het maken van niet noodzakelijke reizen nog steeds verboden van en naar België. Echter gaat ook voor de Belgen vanaf 15 juni de grenzen open zodat ook zij weer op reis kunnen, dit kan naar alle lidstaten van de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk en de 4 Schengenlanden die niet tot de EU horen (IJsland, Noorwegen, Zwitserland en Liechtenstein). Bron.

Het ligt wel aan de landen of zij de Belgen wel of niet willen ontvangen en onder welke voorwaarden.

Hintersteiner See FANtastisch Oostenrijk Herfst

Voorwaarden Oostenrijk

Het reizen van België naar Oostenrijk mag dan vanaf 15 juni toegestaan zijn dit betekent echter niet dat Oostenrijk onze zuiderburen met open armen ontvangen. Toerisme vanuit België is vanaf 15 juni NIET toegestaan, alleen mensen met een tijdelijke of permanente verblijfplaats worden toegelaten. Heb je een tijdelijke of permanente verblijfplaats dan moet je een bewijs van een negatieve SARS-CoV-2 overhandigen, deze mag niet ouder zijn dan 4 dagen. Heb je dit niet moet je 14 dagen in quarantaine. Er zijn enkele uitzonderingen.

De site van de Belgische Buitenlandse zaken meldt het volgende.

Enkel personen met een tijdelijke of permanente verblijfplaats worden toegelaten tot het Oostenrijks grondgebied. Toerisme is niet toegestaan.

Of dit de komende dagen/weken veranderd is niet bekend, hou daarom de site van de Buitenlandse zaken in de gaten.

Bron: Koninkrijk België Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking

Bovenstaande is een update van vrijdagavond 5 juni 2020

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×