Reisweer: houden we het onderweg droog?

Vandaag wou ik mij gaan focussen op het reisweer voor de komende dagen. Gisteren hebben jullie kunnen lezen dat een warmtefront de komende 2 dagen het weerbeeld in Oostenrijk bepaalt. Dit scenario is helaas of gelukkig, het is maar net hoe je het bekijkt, onveranderd. Maar de komende dagen gaan vele Nederlanders weer de autobahn op richting Oostenrijk, houden ze het droog?

Vertrek morgenochend om 09:00 uur en morgenavond 19:00uur

Wie morgenochtend vertrekt moet rekening houden met veel regen, het warmtefront ligt volledig van Zuid Nederland tot aan de Alpen. Het is echter wel zacht, met temperaturen tot 10graden in het Ruhrgebied. Bij aankomst in de Alpen regent het ook flink. Alleen op de Fernpas, Gerlospas, Arlbergpas en Brennerpas sneeuwt het flink. Houdt rekening met sneeuwkettingenplicht.

Mijn advies is, wacht tot later op de dag. Dan ligt het warmtefront al een stuk Zuidelijker waardoor het droger is.

Reisweer voor zaterdagochtend en middag

Beter reisweer verwachten we op zaterdag. Het is overal droog en in Zuid-Duitsland en Oostenrijk zijn er opklaringen. Wel staat er de hele dag door een stevige westenwind, die pas bij de Alpen enigszins luwt.

Zondag zien we een beeld dat sterk lijkt op de zaterdag. Echter is de atmosfeer wel een stukje gekalmeerd en hierdoor is de kans op mist in Duitsland groter. Vooral het middelgebergte van Spessart kan het zicht beduidend slecht zijn. Kortom een grijze en kille dag. De temperatuur ligt rond een graaf of 6 a 7.

Pas bij de Alpen breekt het mistdek open, en dan heb je toch wel een waanzinnig welkomseffect! Hier volop zonneschijn

En eenmaal aangekomen in Oostenrijk?

Op de korte termijn is er betreft verwachting niet enorm veel veranderd. Morgen en zaterdagochtend vallen er sneeuw en regenbuien. Alleen in het Oostelijk deel is het droog. De sneeuwgrens stijgt vanuit de dalen richting 1200 a 1300m.

Zaterdagmiddag begint het op te klaren, het is droog en de zon komt er steeds vaker bij. Zondag, maandag en disndag verlopen stralend zonnig. Het is in de bergen wel mild, met op 1500 meter temperaturen iets boven nul. In de dalen kan er mist hangen. Unter grau oben blau!

Na dinsdag is de situatie onzeker. De kans op nieuwe sneeuwbuien tot in de dalen neemt wel toe.

Goede reis en alvast fijne dagen!

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk

(Bronnen: Wetterzentrale, Meteogroup, ZAMG en ORF)

(Visited 359 times, 1 visits today)

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.