Reschensee gaat weer gevuld worden met water

Reschensee met de kerktoren van Graun. Op de achtergrond de gletsjer van de Ortlergruppe

Reschensee met de kerktoren van Graun. Op de achtergrond de gletsjer van de Ortlergruppe

Reschensee gaat weer gevuld worden met water

Reschensee gaat weer gevuld worden met water na werkzaamheden die bijna twee winters heeft geduurd. Einde van het maanlandschap is dus inzicht. Maar liefst 2 winters stond de Reschensee leeg.

De reden was eigenlijk heel simpel. Een weg die dicht tegen de berg aanlag die moest worden verplaatst en dat was heel veel werk. Door deze werkzaamheden moest het meer ook leeg zijn.

Een paar dagen geleden is weer begonnen om water in het meer toe te laten.

De sneeuw die in het hooggebergte in deze omgeving ligt zal de komende tijd echt gaan smelten. Dit water zal zeker in het meer terecht gaan komen net als het regenwater overigens. Het zal nog enige maanden duren alvorens het meer weer hele maal vol zit.

Mochten jullie er nu naar toe gaan de komende maanden dan zijn wel wel benieuwd hoe het er daar uitziet. Foto’s zijn meer dan welkom. Deze kun je plaatsten in de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk of stuur ons een email (info@fantatsischoostenrijk.nl)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ORF Südtirol heute (@suedtirol.heute)

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van Beeck tenten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×