Reschensee staat droog graafmachines zijn er werkzaam

Reschensee

Reschensee staat droog graafmachines zijn er werkzaam

In de Reschensee worden momenteel shovelgraafmachines gebruikt. Het Reschenmeer staat momenteel droog, de reden is dat er een provinciale weg wordt verlegd.

Waar doorgaans zeilboten en kitesurfers varen, graven graafmachines diep in de bodem van het meer. Het Reschenmeer lijkt momenteel op een mijnbouwgebied. Volgens de deelstaat Zuid-Tirol zijn er twaalf grijpgraafmachines, 44 dumptrucks en nog veel meer machines aan het werk op de droge bodem van het meer. Voor de tweede zomer op rij wordt er gewerkt aan een spectaculaire verplaatsing van de rijksweg.

De weg wordt circa 70 meter verplaatst en daarvoor wordt een enorme dam gebouwd van maar liefst 1,5 kilometer lang.

De verdwenen gebouwen kwamen weer te tevoorschijn

Er zal 2.585.000 kubieke meter bouwmateriaal uit het meer zelf worden gehaald. Er moet 30.000 kubieke meter per dag worden aangevoerd om de dam te bouwen. Een deel van de werkzaamheden is vorig jaar begonnen. Dit jaar zijn de bouwwerkzaamheden eind maart begonnen. Daarvoor moest het water nog afgevoerd worden.

Tegenwoordig zie je vaak wandelaars lopen over de bodem van het meer. Ook oude ruïnes, van de door het meer overstroomde dorpen, komen momenteel weer aan de oppervlakte.

De wegverlegging is bedoeld om de route naar Vinschgau veiliger te maken. Het gebied loopt direct tegen de berg aan en wordt regelmatig getroffen door steenslag en lawines.

Mocht je in deze omgeving zijn dan zijn we benieuwd naar jullie foto’s. Deel deze op de  facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk of stuur deze in naar info@fantastischoostenrijk.nl

Wil je de foto’s zien van dit meer waar op dit moment geen water in staat klik dan HIER.

Werken in Oostenrijk Logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×