Residence Bellevue Zell am See

Residence Bellevue Zell am See

Residence Bellevue

Vorige week hebben wij een bericht gepubliceerd en die was niet 100% correct (bron Snowchamps) Sterker nog er is nu een goed vervolg aan gegeven en we hebben goed nieuws te melden. De verhuur van deze schitterende appartementen gaat gewoon door en dat is FANtastisch nieuws. Dit nieuws hebben we uit de eerste hand en is dus ook 100 procent correct.

Residence Bellevue is een Nederlandse ontwikkeling. Deze ontwikkeling heeft plaatsgevonden via Zellersee Resorts. Dormio is hierin voor 50% aandeelhouder. De beide andere aandeelhouders zijn ook Nederlanders.

In juli 2014 is het 24 tellende appartementen complex geopend. Residence Bellevue is een high-end project dat vanaf de opening zeer succesvol is geweest in de verhuur. De verhuur wordt verzorgd door Dormio Holidays en Alpin Rentals.
Het is altijd de bedoeling geweest dat de verhuur en beheer zou plaatsvinden vanuit het naastgelegen Hotel Bellevue. Echter door het onverwachts faillissement van de toenmalige hotel eigenaar, was Dormio genoodzaakt de verhuur separaat van het hotel te organiseren.
Inmiddels is er een nieuwe hotel eigenaar die na renovatie verwacht het hotel in juli 2016 te kunnen openen.
Omdat de voorzieningen van het hotel (o.a. restaurant) beschikbaar zouden zijn voor de gasten van Residence Bellevue is er voor de exploitatie van een hotel vergunning afgegeven. Nu de verhuur plaats vind zonder deze hotelfaciliteiten wordt feitelijk niet voldaan aan deze vergunning.
De gemeente Zell am See heeft deze situatie gedoogd, echter op initiatief van een stichting die o.a. gevoed wordt door collega hoteleigenaren, is er een rechtszaak opgestart tegen deze exploitatie en verhuur. In een kort geding is besloten dat, vooruitlopend op de definitieve uitspraak, de verhuur stopgezet dient te worden.
Omdat eenieder, en zeker de gemeente, er van overtuigd is dat Residence Bellevue een absolute positieve toevoeging is op het aanbod (deze kwaliteit is nauwelijks voorhanden in Zell am See) is er gezocht naar een oplossing. Inmiddels is duidelijk dat na een aantal aanpassingen de verhuur na verwachting in de loop van volgende week weer kan worden opgestart.

Residence Bellevue

Info: Dormio Holidays

728x90-Bizztravel

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×