Restaurants, bars tot 22 uur open en een nuance mbt de cijfers

Covid 19 icoon afstand

Covid 19 icoon hygiene

Covid 19 icoon mond neus bescherming

Restaurants, bars tot 22 uur open en een nuance mbt de cijfers. Vanaf vrijdag gaat deze maatregel in.

Nu zul je je afvragen gaat het dan zo slecht in Oostenrijk? Lees daarvoor ook dit hele bericht. We doen eerst even een rondje wat de regering en de bundeslanden zo al te zeggen hebben en we sluiten af met de cijfers. Niet dat we de cijfers bagatelliseren maar dan zie je om hoeveel mensen het zou gaan, hoeveel er besmet zijn en vooral genezen. Wij zien deze maatregelen als noodzakelijk om de cijfers ook echt laag te houden en zelfs de pandemie grotendeels af te stoppen. Er staat voor Oostenrijk dit winterseizoen veel op het spel en men wil de risico’s minimaliseren. Dit bericht is ook niet om reactie uit te lokken. Laat dit vooral maar kijk puur naar wat er gemeld wordt en zeker naar de cijfers.

De westelijke deelstaten Tirol, Salzburg en Vorarlberg scherpen in overleg met de federale overheid de coronamaatregelen aan. Vanaf vrijdag moeten restaurants om 22.00 uur sluiten. De gouverneur van Tirol Günther Platter sprak zich ook uit voor verplichte registratie in bars.

Gezien het toenemende aantal coronabesmettingen stelt Tirol samen met Salzburg en Vorarlberg de avondklok in de horeca in van 13.00 uur tot 22.00 uur. De maatregel wordt in eerste instantie beperkt tot drie weken en treedt vrijdag in werking. Dit zal gebeuren in een afstemming met de federale overheid, kondigden de gouverneurs van de drie westelijke deelstaten aan.

Platter: “Besmettingsaantallen moeten we onder controle krijgen”

Gouverneur Günther Platter van Tirol zei: “Ik ben blij dat de westelijke as deze maatregelen samen hebben vastgesteld. Ik ben me er volledig van bewust dat deze hernieuwde beperking een zware klap is voor de toch al onrustige gastronomie. Deze maatregel moeten we echter nemen om de infectieaantallen onder controle te krijgen en weer terug te dringen. Het mag niet zo zijn dat de onzorgvuldigheid van individuen de gezondheid van velen in gevaar brengt. ”

De gouverneur van Salzburg, Wilfried Haslauer, benadrukt de noodzaak van deze maatregel: “De huidige ontwikkeling maakt het noodzakelijk om de avondklok in te stellen tot 22.00 uur, aangezien één van de grootste gevaren van verspreiding het gevolg is van buitensporige feesten in nachtclubs. Deze maatregel beoogt enerzijds het voorkomen van “besloten feesten” (buiten de privéappartementen) op plaatsen na de avondklok en anderzijds om de hele horeca te beschermen. Kortzichtige roekeloosheid zet niet alleen een hele branche onder druk, maar bedreigt ook ons ​​hele land met reiswaarschuwingen en een tweede lock-down ”

Ook de gouverneur van Vorarlberg, Markus Wallner, ziet een dringende noodzaak voor de maatregel: “Door de aanzienlijke toename van het aantal besmettingen zijn we ook in Vorarlberg gedwongen om te sluiten om 22:00 uur. Uit de evaluatie van de verschillende clusters bleek duidelijk dat de eigen verantwoordelijkheid sterk afneemt, vooral op een laat uur. Door de avondklok te beperken, voelen we ons genoodzaakt deze ontwikkeling tegen te gaan. ”

Deze gezamenlijke stap van deze 3 bundeslander werd maandag al afgestemd met de overheid.

Ook de bondskanselier (Sebastian Kurz) sprak zich uit: “Het snel toenemende aantal infecties is niet alleen een grote uitdaging voor ons gezondheidssysteem, er staan ​​ook tienduizenden banen op het spel. De situatie wordt steeds dramatischer, vooral voor toerisme en handel, en de taak hier is om tienduizenden banen te redden. Het was daarom terecht en noodzakelijk om gezamenlijk de beslissing te nemen om de avondklok naar 22.00 uur te brengen, aangezien er bijzonder veel besmettingen optreden bij feesten en festivals. Ik hoop dat andere bundeslander, vooral die met grote aantallen besmettingen, dit voorbeeld zullen volgen ”

Wij zien zelf deze maatregelen zeker niet negatief. Op dit moment kun je nog steeds naar Oostenrijk voor vakantie. In de zomer zijn we er ook geweest en natuurlijk waren er voorschriften maar daar had je weinig last van. Ook nu met deze maatregelen merk je alleen dat de bar en het restaurant is gesloten om 22 uur. Oostenrijk wil echt het land open houden en is erg afhankelijk van het toerisme en de werkgelegenheid die daaruit voortvloeit. Het is nu zaak om in te grijpen en het aantal besmettingen zo laag mogelijk te houden.

Met positief nieuws wil ik zeker afsluiten. Gisteravond rond half 7 waren dit de cijfers in Tirol:

190 mensen genezen en 52 positief getest (de laatste 24 uur) Dat betekent dus een afname. Uiteraard een moment opname maar als men dit vast houd dan gaat het de goede kant op.

In heel Tirol zijn er op dit moment 517 positief getest. Ook liggen er 18 mensen in het ziekenhuis op een normale afdeling en 3 mensen liggen op de IC. Uiteraard dat zijn er 3 teveel maar dit zijn wel de cijfers om de nuance aan te geven.

Nog meer cijfers in één oogopslag:

 • Actieve corona-geïnfecteerden (exclusief degenen die hersteld zijn): 517
 • Mensen die inmiddels hersteld zijn: 5056
 • Geïnfecteerd in de afgelopen 24 uur: 52
 • Hersteld in de afgelopen 24 uur: 190
 • Overleden: 109
 • Tot dusver in Tirol getest: 140.405
 • Personen voor wie het testresultaat nog wordt beoordeeld: 2490
 • Personen voor wie een testresultaat beschikbaar is: 137.915
 • Totaal aantal uitgevoerde tests: 221.329

Cijfers verdeeld over de regio’s (hersteld tussen haakjes):

 • Innsbruck: 173 (928)
 • Innsbruck-Land: 117 (687)
 • Schwaz: 79 (511)
 • Kufstein: 43 (818)
 • Landeck: 31 (1069)
 • Imst: 23 (365)
 • Kitzbühel: 20 (417)
 • Reutte: 17 (100)
 • Lienz: 14 (161)

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...