Rettl 1868 Dirndl, Lederhose en Schotse Kilt

Thomas Rettl Villach

Thomas Rettl eigenaar van Rettl 1868 Kilts & fashion Villach

Rettl Dirndl, Lederhose en Schotse Kilt

Afgelopen jaar waren wij in Karinthië. Toen wij aan het einde van de dag in ons hotel aankwamen liepen we in de armen van Thomas Rettl en we raakte aan de praat, niet wetende dat hij een zeer bekend persoon is rondom Villach.

Hij vertelde dat hij in de kleding zat en dat het de traditionele dirndl en lederhose waren die verkocht werden maar ook de Scholtse Kilt.  Vooral in dit laatste waren we zeker geïnteresseerd want dat doet toch een beetje vreemd aan dat je deze kleding in Oostenrijk kunt kopen..

Hij nodigde ons de volgende dag in zijn zaak in Villach uit. Omdat we de volgende dag toch in de avond Villach gingen bezoeken konden we dat ook makkelijk inpassen in het programma.

Zo bleek ook dat hij niet alleen deze Schotse kleding maakt en verkoopt maar ook dat hij ook de Highland games naar Oostenrijk heeft gehaald.

Bij de winkel hebben we ook nog een opname gemaakt. Deze kun je hieronder bekijken.

Rettl Villach is een gerenommeerd modebedrijf dat gevestigd is in Villach, Oostenrijk. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van hoogwaardige, op maat gemaakte kleding, met name kilts en traditionele Schotse kleding.

Thomas Rettl Sr. was geïnspireerd door zijn Schotse grootmoeder en de rijke tradities van Schotse kleding. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een bekende naam in de wereld van kilts en Schotse mode. Overigens bestaat deze zaak al vanaf 1868.

Rettl 1868 Kilts & fashion Villach

Rettl Villach staat bekend om zijn vakmanschap en aandacht voor detail. Ze gebruiken hoogwaardige materialen en werken samen met ervaren kleermakers om kleding van de hoogste kwaliteit te leveren. Naast kilts bieden ze ook een breed scala aan andere traditionele kledingstukken, zoals jassen, broeken, vesten en accessoires.

Wat Rettl Villach onderscheidt, is hun nadruk op maatwerk. Ze streven ernaar om kledingstukken te creëren die perfect passen bij de individuele klant. Klanten kunnen hun eigen stof en ontwerpen kiezen en kunnen rekenen op een op maat gemaakt kledingstuk dat voldoet aan hun specifieke wensen en maten.

Het bedrijf heeft internationaal een sterke reputatie opgebouwd. Rettl Villach is betrokken bij verschillende evenementen en shows waar ze hun ambacht en creaties presenteren.

Alpen Kilt Wandeling 2023

Link naar Rettl 1868

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×