Reutte Einde Hahnenkamm door conflict

ter illustratie

Reutte, Einde Skigebied Hahnenkamm door een conflict en dus einde seizoen des ondanks afspraken tussen de bergbahnen en de gemeente Höfer over het gebruik van sneeuwkanonnen.

Men moet de Hahnenkamm in Höfer niet niet verwarren met de bekende Hahnenkamm in Kitzbühel. Het betreft hier een klein onbekend skigebied met 16 km aan pistes en drie liften. Het skigebied ligt  net over de Duits Oostenrijkse grens bij Reutte in een breed dal aan de bekende Fernpassstraße B179 waar velen in de winter voorbij rijden. Door een ernstig conflict tussen de gemeente en bergbahnen over het gebruik van water voor de productie van kunstsneeuw blijft het gebied gesloten.

Er was eind november 2019 een spoedoverleg geweest waar men alsnog tot overeenstemming gekomen is maar de gemeente heeft in januari 2020 op het laatste moment beroep aangetekend en kreeg meteen gelijk. Dit betekende dat het akkoord van tafel werd geveegd en dat men per direct moest stoppen met het besneeuwen van de pistes.

Grote gevolgen

Er ligt te weinig sneeuw om het gebied open te houden, het besneeuwen van de pistes is daarom noodzakelijk. Sluiting zal gevolgen hebben voor het wintertoerisme in de regio. Naast het einde van het seizoen is er de komende weken ook geen werk voor het personeel, dit houdt dus in dat de 30 medewerkers ontslagen zijn. Of er een akkoord zal komen voor dat de voorjaarsvakantie begint is onbekend, maar de 3 liften zullen voorlopig niet gaan draaien.

Bron: tt.com

Westendorf Sneeuwkanon

Persbericht

Hier het persbericht zoals te lezen was op de site van het gebied.

DIE ANLAGEN DER REUTTENER SEILBAHNEN MÜSSEN BIS AUF WEITERES GESCHLOSSEN WERDEN

BÜRGERMEISTER KNAPP HAT BESCHWERDE GEGEN DEN BESCHEID ÜBER DIE WASSERRECHTLICHE WIEDERVERLEIHUNG AM HAHNENKAMM EINGEBRACHT

Nach intensiven Bemühungen in einer Besprechung mit Bgm. Knapp, Vize-Bgm. Reyman, GV Fellner und GR Gundolf, sowie den Geschäftsführern der Reuttener Seilbahnen, in Anwesenheit von Frau Landtagspräsidentin Ledl-Rossmann, Bezirkshauptfrau Mag. Rumpf, Gemeindeverbandsobmann Bgm. Winkler und Wirtschaftsbund-Obmann Ing. Strigl konnte vor 6 Wochen eine Einigung über die Beschneiung am Hahnenkamm während der Wintersaison 2019/20 erzielt werden. Damals verließ Bgm. Knapp vorzeitig die Gesprächsrunde und überließ seinem Vize-Bgm., GV, Substanzverwalter-Stv. die Entscheidung.

Diese stimmten der Erteilung der wasser- und naturschutzrechtlichen Bewilligung für die durchgeführten Änderungen und Kollaudierung der Beschneiungsanlage zu.

Nunmehr hat Bgm. Knapp Beschwerde gegen die Zustimmung seiner Gemeindevertreter beim Amt der Tiroler Landesregierung eingebracht. Im Auftrag von Bgm. Knapp hat die Gemeinde Höfen und die Gemeindegutsagrargemeinschaft Höfen Beschwerde gegen den Bescheid erhoben und diesen wegen Rechtswidrigkeit zur Gänze angefochten.

Daraufhin hat das Amt der Tiroler Landesregierung angeordnet, dass der Betrieb der Beschneiungsanlage sofort zu unterbleiben hat. Sollte die Beschneiungsanlage betrieben werden, wird die BH Reutte ermächtigt, verwaltungsstrafrechtliche Schritte zu prüfen und einzuleiten.

Daraufhin wurde in einer Gesellschafterversammlung der Reuttener Seilbahnen beschlossen, dass der Winterbetrieb eingestellt wird, weil die zu geringe Schneelage eine Beschneiung auf jeden Fall erforderlich macht. Bedauerlicherweise müssen alle 30 Mitarbeiter gekündigt werden.

Bron: Reuttener Seilbahnen

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

1 reactie

  1. Christel schreef:

    Het is Höfen niet Höfer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht