Review door Jessica van Mayrhofen en omgeving

Review door Jessica van Mayrhofen en omgeving

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mayrhofen, we hebben een review gekregen van Jessica van Leeuwen die helemaal enthousiast is geworden over  Oostenrijk in de zomer. Daar was Jessica met de familie nog niet geweest (in de zomer dan) maar wij weten dat dit niet éénmalig is geweest. Locatie waar Jessica met familie is geweest is Tirol en het Salzburgerland.

“Vakantie van 23 juli t/m 6 augustus 2016     Plaats: Mayrhofen, Hotel Manni.

In de eerste plaats kunnen wij melden dat Oostenrijk een fantastisch land is, OOK in de zomer! Het is groen, kleurrijke vegetatie, prachtige vergezichten en vriendelijke mensen.

Onze eerste dag na aankomst zijn we gelijk de Ahorn berg opgegaan met de kabelbaan en boven van het uitzicht genoten. Dit was een voorbode voor al het moois wat we nog allemaal te zien zouden krijgen. Ook de vogelshow was leuk om te zien.

Mayrhofen is een heel leuk gezellig dorp/stadje. Wel heel toeristisch, maar dat is dan ook de reden dat er iedere avond op verschillende terrassen live muziek is en de Oostenrijkse brassband twee keer per week optreedt. Tijdens ons verblijf was er ook een dorpsfeest waarbij alles uit de kast was getrokken. Je kunt zien dat dit dorp ’s winters ook druk bezocht wordt. Vele skishops en sportwinkels en winkels waar je allerlei activiteiten kunt boeken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In het Zillertal, zo’n 15 minuten rijden van Mayrhofen is er het Zillertal Arena. Een activiteiten centrum waar men kan rodelen (Arena Coaster) met de kabelbaan naar boven, klim- en klauterwereld voor de kleintjes etc. Ontzettend leuk.

Arena Coaster

Rondom Mayrhofen kun je her en der de bergen in, lopend, of met de auto voor een prachtige rit met schitterende uitzichten.

Waar wij helemaal ondersteboven van waren was de stuwdam Schlegeis, aan het einde van het Zillertal. Adembenemend. Nog nooit zo een mooi uitzicht gezien. Ik ben een beginneling en de doorgewinterde Oostenrijkganger, of het nou zomers of winters is, zal ongetwijfeld mooiere dingen gezien hebben, maar ik was compleet verrast. Wat een kleuren! Wat een uitzicht! Hier gaan we zeker nog terugkomen. Mede ook dankzij het hartelijke welkom en de goede verzorging van de inwendige mens in de Dominikus hut, door een vriendelijk Hollands stel.

Schlegeis Stuwdam

De Krimml waterval werd ook bezocht, zij het op een iets minder mooie dag. Dit was eigenlijk een voordeel, anders waren we nooit boven gekomen! Een lang, slingerend pad leidde ons helemaal naar boven, zodat de waterval in al zijn glorie bewonderd kon worden. Wat een geweld. Prachtig.

Op de Penkenberg, de “activiteitenberg” van Mayrhofen, is onze dochter Marleen met een paraglide de berg afgegaan. Wat een durfal, en wat een uitzicht heeft ze gehad!

De Hintertux heeft ons ook verbaasd. Eeuwige sneeuw! Wat een verschil met temperatuur in het dal en op de berg. Menigeen was aan het skiën. We waren blij verrast om Fantastisch Oostenrijk’s Eric Kromhout op die berg tegen te komen, met de ski’s ondergebonden.

Hintertux

Verder is er nog geen kwartier van Mayrhofen het gebied Zillergrund, met aan het einde de beloning: een stuwdam. Eenmaal boven aangekomen met een bus, is het uitzicht wederom fenomenaal! Het gebied waar je doorheen rijdt om de dam te bereiken heeft vele watervallen en beekjes. Het was die dag prachtig weer en dus lekker ver weg kijken.

De rit door de Gross Glockner viel een beetje tegen, maar dat had alles te maken met het weer. Het was die dag flink bewolkt en er viel regen. Toch al met al een prachtige rit. Bij een volgend bezoek aan Oostenrijk, gaan we deze rit zeker nogmaals doen!

Het weer is ons alles meegevallen. Twee dagen wat minder weer, maar de rest van de tijd schitterend weer. Lekker gezwommen in het zwembad van het hotel  (wat een luxe) met uitzicht op de bergen.

Om kort te zijn: Oostenrijk heeft ons hart gestolen!!

Hartelijke groet,

Jan, Jessica en Marleen van Leeuwen”

PS en inderdaad Jan van Leeuwen kwam ons tegen op de Hintertux ?

Hintertux Jan van Leeuwen

Alpen Reizen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×