Review Zell am Ziller

Review Zell am Ziller

Zell am Ziller

Al jaren achter elkaar naar Ellmau was het nu eens een ander gebied, op naar het Zillertal, Zell am Ziller wel te verstaan.

Na vreselijk veel berichten bekeken te hebben en weerberichten te lezen (belangrijke vraag was …hoe het zal het toch zijn in de tweede week januari?) De bergen waren besneeuwd, maar daar was het mee gezegd, in het appartementen complex Regina was het onthaal ook niet erg enthousiast, (tegenvallende kamers etc.) maar niet getreurd, we sliepen er toch alleen maar. Na de ski’s gehuurd te hebben op naar de berg. Het was een bewolkte dag, maar eenmaal boven op de berg was het uitzicht zonnig en perfecte sneeuwcondities, dus rossen met die latten.

We gingen op weg naar Gerlos Koningsleiten, een werkelijk heerlijke tocht gemaakt op de terugweg kwam de donkere lucht en wind op zetten. Dat is in die lange zit terug naar Zell niet echt prettig! “word je hard van” werd er gezegd. Ja inderdaad, als je lang genoeg in dat bakkie zat in die kou word je er inderdaad hard van. ? ?
De volgende dag omhoog bij Hippach, ook daar een groene dalafdaling, maar ook boven niet getreurd het was er TOP. We hebben tochten gemaakt naar Finkenberg, Mayrhofen, Lanersbach en weer terug. Een heerlijke dag gehad, met de nodige versnaperingen in de zon.

Drankje

Tiroler Grostl

De derde dag naar Kaltenbach, hierwel een dalafdaling (?s middags in de schaduw!) boven prachtige brede afdalingen en zeker een gebied om weer eens terug te komen. Die dag waren er rayon wedstrijden slalom, ook leuk om eens te bekijken. Op naar de aansluitingslift naar Hochfugen. Hier ook heerlijke afdalingen gemaakt en onder het verwarmde terras gezeten. Er stonden ook een flink aantal Campers die daar heerlijk genoten van de zon.

De vierde dag naar Hintertuxer Gletsjer was het plan, maar het waaide volgens de beeldjes op de tv dus dat moesten we maar niet doen. Opnieuw naar Gerlos gegaan en verder geskied naar de Gerlosplatte. Een bakkie en een soepie gedaan, machtige dag weer, en uiteraard weer de lange tocht gemaakt naar Zell. Gelukkig was het weer die dag beter …. in die lange lift terug.
We hebben een hele leuke 4 dagen gehad met mijn broers, zusters en zwager. We geven graag het stokje over aan een ander om een revies te schrijven.

Zell am Ziller

Jan, bedankt voor de review en wij koppelen er zelf nog even onze eigen video update aanvast van 22 januari 2016 en als bonus nog 3 afdalingen waaronder de nieuwe zwarte afdaling naar Zell am Ziller en wat lag die er FANtastisch bij. We geven toe het was een van de allerbeste dagen van het hele seizoen.

728x90-Bizztravel

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×